Körili Mezgit tarifi - Körili Mezgit yapilisi

Malzemesi:
10 adet ufak mezgit balığı 6 adet iri boy mantar 1 adet küçük boy kuru soğan 1 tatlı kaşığı sıvıyağı 1 çay kaşığı köri 6 yemek kaşığı hazır çiğ krema Tuz Karabiber Garnitür İçin; 1 bardak kıyılmış lahana 1 adet havuç 1 tatlı kaşığı sıvıyağı Maydanoz Tuz

Tarifi:
• Mezgit balıklarının orta kemiklerini ve derilerini çıkartın.
• Kılçıksız, beyaz balık parçaları elde edin.
• Mantarları yıkayıp, ince ince doğrayın.
• Soğan ile yağda soteleyin.
• Balıkları içine düzgün bir şekilde yerleştirin.
• 6 yemek kaşığı kremaya 6 yemek kaşığı su ekleyin.
• Köri ile karıştırın.
• Balıkların üzerin gezdirin.
• Tuzunu kontrol edip, pişirin.
• Havucu rendeleyin.
• Lahanaları ince ince kıyın.
• Sıvıyağ ile tavanın kapağını kapatarak, sote edin.
• Balıkla birlikte servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 368
favori
like
share
nis_2 Tarih: 18.06.2009 15:26
deniyiceğim
by_KaRizMa Tarih: 18.06.2009 15:01
sagol