Fincan Keki


MALZEMELER:
2 yumurta
1 kahve fincanı pekmez
2 kaşık toz kşeker
2 kaşık sıvı yağ
1 yemek kaşığı krema ya da yoğurt
1,5 su bardağı un
1/2 paket vanilya
1/2 paket kabartmaz tozu
1 yemek kaşığı limon/ portakal kabuğu rendesi
Hazırlanışı:
Yumurta,şeker ve pekmezi 2-3 dakika çırpın. İçine krema ve sıvı yağı ekleyin. Diğer malzemeleri ilave edin. Karıştırın.Fincanların içini yağlayın. Fincanların yarısına gelecek şekilde hamurdan koyun. Yarısının çok üzerine çıkmayın. Tencerenin içine fincanların yarısını geçmeyecek kadar su koyun.Fincanları su dolu tencereye yerleştirin. Tencerenin üstüne bir havlu yerleştirin. Havlunun üzerinede tencere kapağını kapatın. Orta boy ocakta kısık ateşte pişirmeye başlayın.20 -25 dakika sonra kekiniz hazır.Diğer kekler gibi kürdan testi yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN..

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 436
favori
like
share
1sidelya Tarih: 09.06.2009 18:27
Rica ederim arkadaşlar eminim yapar ve beğenirsiniz...evet ocakta kısık ateşte pişicek arkadaşım ..kolay gelsin afiyet olsun dileklerimlee...
SU-PERISI Tarih: 09.06.2009 18:23
Tarifi için saol 1sidelya eline saglık.
mollycan Tarih: 08.06.2009 23:48
ilginc, ocaktami pisiyor:15: