Malzeme:

5 tuzsun yufka

4 elma

1 bardak ceviz

1 bardak çekirdeksiz kuru üzüm

1 paket tarçın

1 çorba kaşığı toz şeker

4 çorba kaşığı pudra şekeri

1 bardak zeytinyağı veya ayiçiçek ya da mısırözü

yağı

Hazırlanması:

Cevizleri dövün, elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Büyükçe bir kabın içinde ceviz, elma, kuru üzüm, tarçın ve toz şekeri karıştırın. Öte yandan yufkaların kalın olan kenarlarını kesip ayırın. Dört parmak kalınlığında uzunlamasına kesin. Sonra her bir yufkaya hazırladığınız içten bir kaşık koyarak üçgen biçimde katlayın. Hepsi tamamlanınca kızgın yağda her iki tarafları da pembeleşinceye kadar kızartın. Servis tabağının içine pudra şekeri dökün ve kızartmış olduğunuz börekleri tabağa koyarak üzerlerine tekrar pudra şekeri serpin ve börekler ılık bir duruma gelince servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 346
favori
like
share