Nâzım Hikmet her yerde

Son güncelleme: 03.06.2009 15:43
  • noimage


    Nâzım Hikmet her yerde



    Nâzım Hikmet, ölümünün 46. yılında Türkiye'nin her köşesinde etkinliklerle anılıyor.

    Nâzım Hikmet, ölümünün 46. yıldönümünde, Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nin (NHKM) düzenlediği "Nâzım Hikmet ile Bertolt Brecht Günleri"nin yanı sıra, büyükşehirler başta olmak üzere memleketinin her köşesinde çeşitli etkinliklerle anılıyor. Bu etkinliklerden bazıları şöyle:

    İstanbul -NHKM'nin 03-06 Haziran tarihleri arasında gerçekleştireceği ve Nâzım'ın Brecht ile birlikte işleneceği geniş kapsamlı etkinliklerin dışında, NHKM Sergi Salonu'ndaki "Nâzım'a Saygıyla" sergisi de, 28 Haziran'a kadar gezilebilecek. Nâzım'ın şiirlerle ve müzik dinletileriyle anılacağı bir diğer etkinlik, 3 Haziran Çarşamba saat 20.00'de Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde "Nazım Gecesi" adıyla düzenleniyor. Arif Damar'dan Refik Erduran'a birçok konuşmacının katılacağı gecede Zafer Diper, Cezmi Ersöz ve Aslı Öngören şiirler seslendirirken, Tiyatro Açıkça ve Muzaffer Özdemir de birer müzik dinletisi sunacaklar.

    Ankara - Ankara Nâzım Hikmet Kültür Merkezi, programını, 3 Haziran Çarşamba günü saat 20.00'de, Jose Marti Küba Dostluk Derneği(JMKDD)'nin düzenlediği bir şöyleşi ile açıyor. Küba Büyükelçisi Ernesto Gomez Abascal ve JMKDD üyesi Nahide Özkan Birdal'ın konuşmacı olarak katılacağı şöyleşi "Türkiye'den Küba'ya Bir Devrim Şarkısı: Nâzım Hikmet" adını taşıyor. Etkinliğin ardından Kübalı sanatçı Gloria Rolando'nun yönetmenliğini paylaştığı "Nâzım'ın Küba Seyahati" adlı belgeselin yönetmeni Çağrı Kınıkoğlu ile söyleşi düzenlenecek.

    İzmir - İzmir Büyükşehir Belediyesi Nâzım Hikmet'in anısına 3 Haziran Çarşamba akşamı 21.00'de Fuar Açıkhava Tiyatrosu'nda Edip Akbayram'ın sahne alacağı ücretsiz bir konser düzenliyor.

    Antalya - Ölümünün 46. yılında Nazım Hikmet Antalya'da da anılacak. 3 Haziran Çarşamba akşamı saat 19.30'da Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nin katkılarıyla , Antalya Sanat Cephesi ve ANSAN'ın (Antalya Sanatçılar Derneği) birlikte düzenlediği etkinlikte Nazım Hikmet'in yaşamöyküsü fotoğraflarıyla, şiirleri ise kendi sesinden sunulacak. Yönetmenliğini Çağrı Kınıkoğlu ve Kübalı yönetmen Gloria Rolando'nun yaptığı ödüllü belgesel "Nâzım'ın Küba Seyahati" Antalya'lı izleyicilerle Antalya Sanatçılar Derneği'nde buluşacak.

    Aydın - Aydın'da Nâzım Hikmet ilk kez bu sene geniş çapta bir etkinlik ile anılıyor. 3 Haziran Çarşamba akşamı saat 21.00'de Aytepe Amfi Tiyatro'da Aydın Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek etkinlikte, Nihat İleri'den Yetkin Dikinciler'e birçok devlet tiyatrosu sanatçısı izleyicilere şiir dinletisi sunacaklar.

    Van - Van'da Haziran ayının 19'unda Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nin katkılarıyla bir etkinlik gerçekleşecek. "Yunus'tan Nazım'a" adlı etkinlik Van Kültür Sarayı'nda 18.00'de başlayacak.

#03.06.2009 15:43 0 0 0