37. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali

Son güncelleme: 06.06.2009 18:49
  • 37. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali


    Borusan Holding sponsorluğunda İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen Uluslararası İstanbul Müzik Festivali, müzikseverleri etkileyici bir programla karşılıyor.

    Tarih : 5 -30 Haziran 2009
    Yer : İstanbul
    Şehir : İstanbul Avrupa


    5–30 HAZİRAN 2009
    Borusan Holding sponsorluğunda İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen Uluslararası İstanbul Müzik Festivali, müzikseverleri etkileyici bir programla karşılıyor.
    Festival sponsorluğunu 2006 yılından bu yana Borusan Holding’in üstlendiği Uluslararası İstanbul Müzik Festivali, bu yıl 5–30 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek. 500’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı İstanbul’da ağırlayacak olan Uluslararası İstanbul Müzik Festivali, 37. yılında yine seçkin ve etkileyici bir programla yaza merhaba diyor.
    İstanbul Müzik Festivali’nde bu yıl, senfoni ve oda orkestraları, vokal konserler, oda müziği, resitaller olmak üzere toplam 18 etkinlik yer alıyor. Festival mekanları ise, geçtiğimiz senelerde olduğu gibi Aya İrini Müzesi’nin yanı sıra, Topkapı Sarayı, Süreyya Operası, Arkeoloji Müzesi ve Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı.
    FESTİVALİN YAŞAMBOYU BAŞARI VE ONUR ÖDÜLLERİ
    İstanbul Müzik Festivali 2003 yılından bu yana klasik müzik dünyasına büyük katkılarda bulunmuş Türkiye ve yurtdışından seçkin sanatçılara bu başarılarına bir teşekkür niteliğinde Yaşam Boyu Başarı ve Onur Ödülleri sunuyor.
    37. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali’nin 2009 yılı Onur Ödülü, yurtiçi ve yurtdışında opera alanında gerçekleştirdiği üstün nitelikli çalışmalarla hem klasik müziğe hem de ülkemizin sanat alanında saygın bir varlık göstermesi için yaptığı katkılardan dolayı opera sanatçımız Ayhan Baran’a veriliyor. Ayhan Baran’a ödülü 5 Haziran’daki Festival’in açılış gecesinde takdim edilecek.
    37. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali’nin Yaşamboyu Başarı Ödülü ise Daniel Barenboim’e sunuluyor. Hem şef hem solist olarak yalnızca klasik müzik alanındaki olağanüstü çalışmaları ve başarılarıyla değil; müziğin iyileştirici ve birleştirici gücünü kültürlerarası barış için de kullanmayı bilmiş ender insani vasıfları ile de tartışmasız yaşayan bir efsane olan Daniel Barenboim’ın ödülü sanatçının 30 Haziran’da La Scala Filarmoni Orkestrası’yla vereceği konser öncesinde takdim edilecek. Daniel Barenboim en son 2006 yılında kendi kurduğu Doğu-Batı Divânı Orkestrası’yla beraber bir konser vermek üzere yine IKSV’nin konuğu olarak İstanbul’a gelmişti.

    FESTİVAL’DEN SEÇMELER
    İstanbul’un kültür ve sanat yaşamının en önemli simgelerinden biri olan Uluslararası İstanbul Müzik Festivali’nde müzikseverleri klasik müzik dünyasının yıldızlarından ödüllü genç solistlere; seçkin orkestralardan heyecan verici müzik buluşmalarına uzanan yoğun bir konser maratonu bekliyor. Festivalde konserlerin yanı sıra; geçtiğimiz yıl başlanan ve müzikseverlerden büyük ilgi gören “Konsere Doğru” söyleşileri de devam edecek.

    FESTİVAL’DE EĞİTİM VE SOSYAL PROJELER
    37. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali’nde geçtiğimiz yıl ilk kez yapılmaya başlanan “Konsere Doğru” söyleşileri ile festival sanatçılarını gençlerle okullarında buluşturan “İstanbul Müzik Festivali Okullarda” eğitim projeleri bu sene de devam ediyor.
    • “KONSERE DOĞRU” SÖYLEŞİLERİ
    İzleyicileri bazı konserlerden önce festival sanatçıları ve müzik yazarlarıyla buluşturan “Konsere Doğru” Söyleşileri bu yıl da devam ediyor. Geçtiğimiz yıl büyük ilgi gören bu söyleşilerde gecenin solistiyle sanat yaşamı üzerine keyifli sohbetler, konunun uzmanlarından konser programı ve besteciler üzerine kısa bilgilendirmeler ve döneme dair çarpıcı gözlemler yer alacak. “Konsere Doğru” söyleşileri, klasik müzik ile ilgili merak edip de sormak istedikleriniz için kaçırılmayacak bir fırsat olacak.
    “Konsere Doğru” söyleşilerine katılacak isimler arasında Cem Mansur, Sol Gabetta, Han-Na-Chang, Toros Can gibi sanatçıların yanı sıra Türkiye’nin tek klasik müzik dergisi olan Andante yazarları Serhan Bali ile Aydın Büke ve Evin İlyasoğlu gibi müzik eleştirmenleri de yer alıyor.
    • İSTANBUL MÜZİK FESTİVALİ OKULLARDA
    Uluslararası İstanbul Müzik Festivali, geçen yıl pilot okullarda başlattığı “İstanbul Müzik Festivali Okullarda” sloganıyla festival sanatçılarını öğrencilerle buluşturan eğitim amaçlı sosyal projelerine devam ediyor. Bu yıl Mayıs ayında başlayacak projelere Gülsin Onay ve Atilla Aldemir gibi festivalde daha önce yer alan sanatçılar da gönüllü olarak destek verecekler.
    Program kapsamında: solist kimliğinin yanı sıra besteci olarak da öne çıkan en önemli trompet solistlerimizden Erden Bilgen, 4 Haziran Perşembe günü Nişantaşı Anadolu Lisesi ve Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek trompetin tanımı ve tarih boyunca serüveni ve Türk Trompeti hakkında kısa bilgiler verdikten sonra farklı enstrüman çalan öğrencilerle ortak bir atölye çalışması yapacak. Erden Bilgen, 5 Haziran Cuma günü ise klasik müzik kariyerinin ötesinde pop ve caz gibi farklı müzik dallarında da önemli başarılara imza atmış bir başka bakır üflemeli ustası Lars Ranch ile Beşiktaş Anadolu Lisesi’nde açıklamalı kısa bir dinleti ve ardından bir atölye çalışması düzenleyecekler.
    Repertuarı Bach’tan Beatles’a kadar uzanan ünlü İsveç gitarist Göran Söllscher ise 8 Haziran Salı günü Vefa Lisesi’nde öğrencilerle buluşacak. Aynı gün ünlü şef Seiji Ozawa’nın “bir dünya starı” olarak tanımladığı viyolonsel sanatçısı Jian Wang, Pertevniyal Lisesi’nde öğrencilere anlatılı bir dinleti sunacak. (Eğitim Amaçlı Sosyal Projeler Programı halen oluşturulma aşamasında olup, Mayıs ayının ilk haftasında kesinleştirilecektir.)

    BİLETLER NE ZAMAN VE NEREDE?
    37. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali’ndeki konserlerin biletleri 18 Nisan Cumartesi günü satışa çıkıyor. Sanatseverler biletlerini saat 10.00’dan itibaren:
    Biletix satış noktaları,
    Biletix Çağrı Merkezi (0216 556 98 00)
    www.biletix.com ve
    IKSV merkezinden (İstiklal Cad. No:64 Beyoğlu) (Ana Gişe) satışa sunulacak.
    Tüm bilet alımlarında kredi kartı geçerli olacak.

    FİYATLAR VE İNDİRİMLER
    37. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali bilet fiyatları 15 TL ile 350 TL arasında değişiyor. Bu yıl yine sınırlı sayıda öğrenci bileti de satışa sunulacak.
    Lale Kart sahipleri Festival biletlerinde %20 - 25 oranındaki “Lale üyelerine özel indirim”lerden yararlanabilecekler. Lale üyeleri ayrıca, biletlerini öncelikli olarak da alabilecek. Lale Kartı sahipleri için ön satış Siyah ve Beyaz Laleler için 13 -14 Nisan, Kırmızı ve Sarı Lale Üyeleri için 15 -17 Nisan.
    Sanatseverler, İstanbul Müzik Festivali’ndeki programlara bilet alırken İKSV ve ÇYDD’nin yeni yetişen gençleri kültür ve sanatla buluşturmayı amaçlayan yeni projesi “BitamBiöğrenci” kapsamında, 15 veya 50 TL’lik bir katkıyla İstanbul Müzik Festivali ve diğer etkinliklere 3 ila 10 öğrencinin katılmasını sağlayabilecekler.

    FESTİVAL AÇILIŞINI İZLEMEK İSTEYENLER İÇİN…
    37. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali’nin 5 Haziran akşamı Aya İrini Müzesi’ndeki Açılış Töreni ve Konser ile öncesinde Aya İrini Müzesi bahçesinde verilecek kokteyl için 18 Nisan Cumartesi gününden itibaren Biletix satış sistemiyle ve IKSV merkezinden sınırlı sayıda bilet satılacak.
    37. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali program kitapçığı İKSV binasından (İstiklal Caddesi No: 64, Beyoğlu) ve Biletix satış noktalarından temin edilebilir.

    Yer: İstanbul
    Tarihler: 05.06.2009-30.06.2009
    5-30 Haziran 2009
    Telefon: www.iksv.org/muzik
    Adres: Aya İrini Müzesi, Topkapı Sarayı, Süreyya Operası, Arkeoloji Müzesi ve Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı.
    Nereden Alınır: Biletix satış noktaları, Biletix Çağrı Merkezi (0216 556 98 00) , www.biletix.com ve IKSV merkezi
#03.06.2009 18:20 0 0 0
  • Borusan Holding sponsorluğunda İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen Uluslararası İstanbul Müzik Festivali, müzikseverleri etkileyici bir programla karşılıyor.


    Festival sponsorluğunu 2006 yılından bu yana Borusan Holding'in üstlendiği Uluslararası İstanbul Müzik Festivali, bu yıl 5-30 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek. 500′ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı İstanbul'da ağırlayacak olan Uluslararası İstanbul Müzik Festivali, 37. yılında yine seçkin ve etkileyici bir programla yaza merhaba diyor.


    İstanbul Müzik Festivali'nde bu yıl, senfoni ve oda orkestraları, vokal konserler, oda müziği, resitaller olmak üzere toplam 18 etkinlik yer alıyor. Festival mekanları ise, geçtiğimiz senelerde olduğu gibi Aya İrini Müzesi'nin yanı sıra, Topkapı Sarayı, Süreyya Operası, Arkeoloji Müzesi ve Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı.

    37. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali'nin programı, Ortaköy Feriye Lokantası'nda düzenlenen bir basın toplantısıyla açıklandı. Basın Toplantısına, konuşmacı olarak:

    İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, Borusan Kültür Sanat Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Hamedi ve İstanbul Müzik Festivali Direktörü Yeşim Gürer Oymak katıldılar.

    Basın toplantıda konuşan Borusan Kültür Sanat Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Hamedi müziğin toplumsal gerginlikleri azaltarak, uzlaşma köprüleri kurduğuna dikkat çekerek, "Uluslararası İstanbul Müzik Festivali bugün ülkemizin Avrupa'ya açılan en önemli kültür kapılarından biridir. Küresel daralma ortamında, sponsorlukların kısıldığı bir dönemde Borusan, müziğe ve sanata verdiği tüm destek ve sponsorluklarını hiç ödün vermeden sürdürmeye devam ediyor" dedi.









    İSTANBUL MÜZİK FESTİVALİ GÖSTERİ SPONSORLARI


    37. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali Festival Sponsoru Borusan Holding'in yanı sıra Gösteri Sponsorları'nın da desteğiyle gerçekleşiyor.

    Borusan Holding
    Mercedes-Benz Türk AŞ
    Türkiye İş Bankası
    Bell Şirketler Topluluğu
    Berrin Erengül
    Boeing
    Elginkan Holding
    Enka Vakfı
    Işıklar Holding A.Ş
    Novartis Ürünleri
    Organik Holding
    Türkiye Sınai Kalkınma Bankası AŞ
    37. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali; TC. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından da destekleniyor. Ayrıca, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın 2009 ve 2010 yıllarında gerçekleştireceği tüm İstanbul Festivalleri'ne destek veriyor.

    Festival ayrıca; Akbank Kültür Sanat, Alman Kültür Merkezi Goethe Enstitüsü ve Fransız Kültür Merkezi işbirliğiyle gerçekleşiyor.

    İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın tüm festivallerine destek veren: Öncü Sponsor Eczacıbaşı Holding, Resmi İletişim Sponsoru Turkcell, Resmi Taşıyıcı DHL, Resmi Konaklama The Marmara İstanbul.


    37. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali'nin tanıtım kampanyasını HEP İletişim hazırladı.




    AÇILIŞ KONSERİ


    37. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali, 5 Haziran Cuma akşamı Aya İrini Müzesi'nde şef Sascha Goetzel yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nın konseriyle başlayacak. Sascha Goetzel 2008 Eylül ayında Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası sanat yönetmenliği ve sürekli şefliğine atandı. İstanbul Müzik Festivali'nin sürekli orkestrası olan Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nın konser programı Stravinsky'nin Ateş Kuşu Suiti'nden seçmelerden oluşuyor.

    Sascha Goetzel yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nın İstanbul Müzik Festivali açılış konseri Viyana Devlet Balesi'nden iki dansçı gösterileriyle renklenecek. İstanbul Müzik Festivali Açılış Töreni için sınırlı sayıda bilet satışı da olacak.

    FESTİVALİN YAŞAMBOYU BAŞARI VE ONUR ÖDÜLLERİ

    İstanbul Müzik Festivali 2003 yılından bu yana klasik müzik dünyasına büyük katkılarda bulunmuş Türkiye ve yurtdışından seçkin sanatçılara bu başarılarına bir teşekkür niteliğinde Yaşam Boyu Başarı ve Onur Ödülleri sunuyor.

    37. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali'nin 2009 yılı Onur Ödülü, yurtiçi ve yurtdışında opera alanında gerçekleştirdiği üstün nitelikli çalışmalarla hem klasik müziğe hem de ülkemizin sanat alanında saygın bir varlık göstermesi için yaptığı katkılardan dolayı opera sanatçımız Ayhan Baran'a veriliyor. Ayhan Baran'a ödülü 5 Haziran'daki Festival'in açılış gecesinde takdim edilecek.

    37. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali'nin Yaşamboyu Başarı Ödülü ise Daniel Barenboim'e sunuluyor. Hem şef hem solist olarak yalnızca klasik müzik alanındaki olağanüstü çalışmaları ve başarılarıyla değil; müziğin iyileştirici ve birleştirici gücünü kültürlerarası barış için de kullanmayı bilmiş ender insani vasıfları ile de tartışmasız yaşayan bir efsane olan Daniel Barenboim'ın ödülü sanatçının 30 Haziran'da La Scala Filarmoni Orkestrası'yla vereceği konser öncesinde takdim edilecek. Daniel Barenboim en son 2006 yılında kendi kurduğu Doğu-Batı Divânı Orkestrası'yla beraber bir konser vermek üzere yine IKSV'nin konuğu olarak İstanbul'a gelmişti.

    FESTİVAL'DEN SEÇMELER


    İstanbul'un kültür ve sanat yaşamının en önemli simgelerinden biri olan Uluslararası İstanbul Müzik Festivali'nde müzikseverleri klasik müzik dünyasının yıldızlarından ödüllü genç solistlere; seçkin orkestralardan heyecan verici müzik buluşmalarına uzanan yoğun bir konser maratonu bekliyor. Festivalde konserlerin yanı sıra; geçtiğimiz yıl başlanan ve müzikseverlerden büyük ilgi gören "Konsere Doğru" söyleşileri de devam edecek.

    Kusursuz yorumları, aldıkları sayısız ödül ve olağanüstü sahne performanslarıyla klasik müzik dünyasının rüya üçlüsü olarak adlandırılan Anne-Sophie Mutter, Sir André Previn ve Lynn Harrell'in birlikte vereceği konser Festivalin kuşkusuz heyecanla beklenen gecelerinden Şef, besteci ve piyanist Prévin'in 80. yaşı kutlamaları çerçevesinde gerçekleşecek konser kapsamında üçlü ilk defa İstanbul seyircisini karşısına çıkacak. Prévin'in son eseri Piyano Üçlüsü'nün Türkiye'deki ilk seslendirilişi de bu konserde olacak.


    İstanbul Müzik Festivali'nin Borusan Holding sponsorluğundaki Festival Galası'nda; olağanüstü sesiyle çağımızın en muhteşem tenorlarından Rolando Villazón ilk kez İstanbullu müzikseverlerin karşısına çıkacak. Tutku dolu yorumlarıyla opera dünyasının "süper starı" olarak adlandırılan Rolando Villazón'un Marco Zambelli yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'yla vereceği konser bu yılın kesinlikle kaçırılmayacak etkinlikleri arasında

    İstanbul Müzik Festivali programında yer alan bir diğer özel konser ise ünlü soprano Anne Hallenberg ile birlikte Şef Christophe Rousset'nin yönetimindeki Les Talens Lyriques'in sunacağı "Kraliçeler".. Konserde ünlü soprano Anne Hallenberg iki büyük müzik dehasının, doğumunun 350. yılında İngiliz müziğinin babası Purcell ve ölümünün 250. yılında barok müziğin ustası Händel'in eserlerindeki gururlu, gizemli ve aşık "Kraliçeler"i yorumlayacak.

    Dünya çapında tanınmış virtüözümüz Suna Kan, Türkiye'nin dünya opera sahnelerine kazandırdığı en önemli seslerden Yelda Kodallı, klasik müziğin hızla yükselen genç yıldızları Chloé Hanslip ve Sol Gabetta, yeni kuşak sanatçılar arasında parlayan isimler Han-Na Chang ve Elizabeth Watts, klasiği cazla buluşturarak Festivale farklı bir tat katacak olan Jacques Loussier Trio da bu yılın programında öne çıkan isimler arasında.

    Festivalin son gecesinde dünyaca ünlü piyanist ve orkestra şefi Daniel Barenboim ve İtalya'nın en önemli topluluğu La Scala Filarmoni Orkestrası unutulmayacak bir konsere imza atacaklar. Dünya çapında barış elçisi olarak da tanınan Daniel Barenboim'in hem şef hem de solist olarak yer alacağı gecede La Scala Filarmoni Orkestrası Beethoven ve Berlioz'un yapıtlarını seslendirecek.

    FESTİVAL'DE EĞİTİM VE SOSYAL PROJELER

    37. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali'nde geçtiğimiz yıl ilk kez yapılmaya başlanan "Konsere Doğru" söyleşileri ile festival sanatçılarını gençlerle okullarında buluşturan "İstanbul Müzik Festivali Okullarda" eğitim projeleri bu sene de devam ediyor.

    "KONSERE DOĞRU" SÖYLEŞİLERİ
    İzleyicileri bazı konserlerden önce festival sanatçıları ve müzik yazarlarıyla buluşturan "Konsere Doğru" Söyleşileri bu yıl da devam ediyor. Geçtiğimiz yıl büyük ilgi gören bu söyleşilerde gecenin solistiyle sanat yaşamı üzerine keyifli sohbetler, konunun uzmanlarından konser programı ve besteciler üzerine kısa bilgilendirmeler ve döneme dair çarpıcı gözlemler yer alacak. "Konsere Doğru" söyleşileri, klasik müzik ile ilgili merak edip de sormak istedikleriniz için kaçırılmayacak bir fırsat olacak.

    "Konsere Doğru" söyleşilerine katılacak isimler arasında Cem Mansur, Sol Gabetta, Han-Na-Chang, Toros Can gibi sanatçıların yanı sıra Türkiye'nin tek klasik müzik dergisi olan Andante yazarları Serhan Bali ile Aydın Büke ve Evin İlyasoğlu gibi müzik eleştirmenleri de yer alıyor.

    İSTANBUL MÜZİK FESTİVALİ OKULLARDA
    Uluslararası İstanbul Müzik Festivali, geçen yıl pilot okullarda başlattığı "İstanbul Müzik Festivali Okullarda" sloganıyla festival sanatçılarını öğrencilerle buluşturan eğitim amaçlı sosyal projelerine devam ediyor. Bu yıl Mayıs ayında başlayacak projelere Gülsin Onay ve Atilla Aldemir gibi festivalde daha önce yer alan sanatçılar da gönüllü olarak destek verecekler.

    Program kapsamında: solist kimliğinin yanı sıra besteci olarak da öne çıkan en önemli trompet solistlerimizden Erden Bilgen, 4 Haziran Perşembe günü Nişantaşı Anadolu Lisesi ve Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi'ni ziyaret ederek trompetin tanımı ve tarih boyunca serüveni ve Türk Trompeti hakkında kısa bilgiler verdikten sonra farklı enstrüman çalan öğrencilerle ortak bir atölye çalışması yapacak. Erden Bilgen, 5 Haziran Cuma günü ise klasik müzik kariyerinin ötesinde pop ve caz gibi farklı müzik dallarında da önemli başarılara imza atmış bir başka bakır üflemeli ustası Lars Ranch ile Beşiktaş Anadolu Lisesi'nde açıklamalı kısa bir dinleti ve ardından bir atölye çalışması düzenleyecekler.

    Repertuarı Bach'tan Beatles'a kadar uzanan ünlü İsveç gitarist Göran Söllscher ise 8 Haziran Salı günü Vefa Lisesi'nde öğrencilerle buluşacak. Aynı gün ünlü şef Seiji Ozawa'nın "bir dünya starı" olarak tanımladığı viyolonsel sanatçısı Jian Wang, Pertevniyal Lisesi'nde öğrencilere anlatılı bir dinleti sunacak. (Eğitim Amaçlı Sosyal Projeler Programı halen oluşturulma aşamasında olup, Mayıs ayının ilk haftasında kesinleştirilecektir.)


    BİLETLER NE ZAMAN VE NEREDE?


    37. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali'ndeki konserlerin biletleri 18 Nisan Cumartesi günü satışa çıkıyor. Sanatseverler biletlerini saat 10.00′dan itibaren :

    o Biletix satış noktaları,

    o Biletix Çağrı Merkezi (0216 556 98 00)

    o www.biletix.com ve

    o IKSV merkezinden (İstiklal Cad. No:64 Beyoğlu) (Ana Gişe) satışa sunulacak.

    Tüm bilet alımlarında kredi kartı geçerli olacak.

    FİYATLAR VE İNDİRİMLER


    37. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali bilet fiyatları 15 TL ile 350 TL arasında değişiyor. Bu yıl yine sınırlı sayıda öğrenci bileti de satışa sunulacak.

    Lale Kart sahipleri Festival biletlerinde %20 - 25 oranındaki "Lale üyelerine özel indirim"lerden yararlanabilecekler. Lale üyeleri ayrıca, biletlerini öncelikli olarak da alabilecek. Lale Kartı sahipleri için ön satış Siyah ve Beyaz Laleler için 13 -14 Nisan, Kırmızı ve Sarı Lale Üyeleri için 15 -17 Nisan.

    Sanatseverler, İstanbul Müzik Festivali'ndeki programlara bilet alırken İKSV ve ÇYDD'nin yeni yetişen gençleri kültür ve sanatla buluşturmayı amaçlayan yeni projesi "BitamBiöğrenci" kapsamında, 15 veya 50 TL'lik bir katkıyla İstanbul Müzik Festivali ve diğer etkinliklere 3 ila 10 öğrencinin katılmasını sağlayabilecekler.

    FESTİVAL AÇILIŞINI İZLEMEK İSTEYENLER İÇİN


    37. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali'nin 5 Haziran akşamı Aya İrini Müzesi'ndeki Açılış Töreni ve Konser ile öncesinde Aya İrini Müzesi bahçesinde verilecek kokteyl için 18 Nisan Cumartesi gününden itibaren Biletix satış sistemiyle ve IKSV merkezinden sınırlı sayıda bilet satılacak.



    37. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali program kitapçığı İKSV binasından (İstiklal Caddesi No: 64, Beyoğlu) ve Biletix satış noktalarından temin edilebilir.
#05.06.2009 18:37 0 0 0
  • İSTANBUL MÜZİK FESTİVALİ KAPSAMINDA GERÇEKLEŞECEK SARAY KONSERLERİNE ÇİNİLİ KÖŞK EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

    Borusan Holding sponsorluğunda İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 37. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali 5 Haziran Cuma günü başlıyor.

    37. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali programında Topkapı Sarayı içindeki Divan-ı Hümayun'da gerçekleştirileceği duyurulan Saray Konserleri'ne, Topkapı Sarayı'nda başlatılan restorasyon çalışmaları nedeniyle Arkeoloji Müzesi Bahçesi'nde yer alan Çinili Köşk ev sahipliği yapacak.

    Arkeoloji Müzesi bahçesindeki Çinili Köşk ön cephesindeki mermerden yapılmış 14 sütunu, dış cephesini süsleyen mozaik çinileri ve eyvanlı terasıyla; İstanbul Müzik Festivali'ndeki konserler için eşsiz bir atmosfer oluşturacak. Çinili Köşk Fatih Sultan Mehmet'in 1472 yılında Topkapı Sarayı'nı saran surların içinde yaptırdığı ilk bina olma özelliğini taşıyor. Selçuklu döneminin etkilerini taşıyan Osmanlı sivil mimarisinin İstanbul'daki tek örneği olan Çinili Köşk bu şekilde İstanbul Müzik Festivali'nin tarihi konser mekânları arasına katılmış oluyor.

    Çinili Köşk 37. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali programında 9 Haziran ve 23 Haziran akşamları gerçekleşecek Saray Konserleri-I ve Saray Konserleri-II'ye ev sahipliği yapacak. Daha önce 20.00′de başlayacağı duyurulan konserler saat 21.00′de başlayacak.

    "SARAY KONSERLERİ - I"
    9 Haziran Salı / Çinili Köşk / saat 21.00

    Çinili Köşk'ün etkileyici atmosferinde düzenlenen Saray Konserleri'nin birincisi 9 Haziran Salı akşamı saat 21.00′de Enka Vakfı sponsorluğunda gerçekleşiyor. Gecede, hayranlık uyandıran iki virtüöz Göran Söllscher ve Jian Wang, Bach, Villa-Lobos, Schubert, Piazzolla, Elgar ve Çaykovski'nin yapıtlarından oluşan bir programla müzikseverlerin karşısına çıkacak.

    Henüz 10 yaşındayken Isaac Stern'ün keşfettiği ve o günden sonra başta Stern olmak üzere tüm klasik müzik dünyasının gözbebeği olan Jian Wang'ın İsveçli ünlü gitarist Göran Söllscher ile birlikte geçtiğimiz yıl çıkardığı "Rêverie" adlı albüm eleştirmenlerden tam not aldı.

    "SARAY KONSERLERİ - II"
    23 Haziran Salı / Çinili Köşk / saat 21.00

    Çinili Köşk, 23 Haziran Salı akşamı, ünlü flütçümüz Halit Turgay, Claire Jones ve Ashan Pillai'nin konserine mekân olacak.

    Dünyanın en ünlü flütçülerinden William Bennett'in "Müziğine tüm kalbini ve içtenliğini koyabilme yeteneğine sahip olağanüstü bir yorumcu" diye nitelendirdiği sanatçımız Halit Turgay, solist ve oda müziği sanatçısı olarak uluslararası pek çok başarıya imza atmış bir sanatçı. Çinili Köşk'teki bu ikinci konserde Halil Turgay ile birlikte adlarını altın harflerle müzik dünyasına yazdırmaya aday iki genç yıldız sanatçı Claire Jones ve Ashan Pillai Fransız ve İngiliz romantizmini buluşturan bir konser repertuarıyla Debussy, Benett, Ravel ve Bax'in yapıtlarını seslendirecekler.
#05.06.2009 18:39 0 0 0
  • İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından Borusan Holding sponsorluğunda düzenlenen 37. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali, 5 Haziran Cuma akşamı Aya İrini Müzesi'nde düzenlenen görkemli bir Açılış Töreni ve Konseri ile başladı.

    Ceylan Saner'in sunuculuğunu üstlendiği Açılış Töreni, İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Şakir Eczacıbaşı'nın Açış Konuşmasıyla başladı. Törende daha sonra İstanbul Müzik Festivali'ne katkılarından dolayı Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Başbakanlık Tanıtma Fonu Sekreteri Nevzat Gökçınar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Profesör Erman Tuncer ve Kadıköy Belediye Başkanı Avukat Selami Öztürk'e birer teşekkür plaketi sunuldu. Plaketleri İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Şakir Eczacıbaşı takdim etti.

    Törende daha sonra Festival Sponsoru Borusan Holding ile en yüksek katkıda bulunan gösteri sponsorları, İKSV'nin Resmi Sponsorları ile İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ve diğer destekleyen kurumlara birer teşekkür plaketi sunuldu.

    Uluslararası İstanbul Müzik Festivali Sponsoru Borusan Holding adına plaketi alan Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık konuşmasında: "10 yıl süresince sponsorluğunu üstlendiğimiz İstanbul Uluslararası Müzik Festivali bizim için büyük önem taşıyor. En başından beri, amacımız Festival'i geniş kitlelere ulaştırmak. Bu yıl ilk defa açılış konserini Aya İrini'den Caddebostan'a taşıyoruz. Caddebostan'da kurulmuş olan dev bir ekrandan müzikseverler bizi izliyor. Ayrıca web sitemizden canlı yayın yapıyoruz. Gelecek yıllarda daha da geniş kitlelere, özellikle gençlere Festival'in coşkusunu yaşatabilmek için gayretimizi arttıracağız " dedi.

    İstanbul Müzik Festivali'nin "Onur Ödülü" bu yıl; etkileyici sesi ve özgün yorumlama tekniğiyle ünlü, Türkiye ve yurtdışında birçok önemli konser ve operalarda sahne alan, 60 yıllık sanat yaşamında birçok genç opera sanatçısının yetişmesine katkıda bulunan Devlet Sanatçısı Ayhan Baran'a verildi. Ödülü IKSV Yönetim Kurulu Başkanı Şakir Eczacıbaşı takdim etti.

    37. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali'nin "Yaşamboyu Başarı Ödülü" ise; yalnızca klasik müzik alanındaki olağanüstü başarılarının yanı sıra; hayatını barış yolunda çalışmaya adamış Birleşmiş Milletler Barış Elçisi ünlü piyanist ve orkestra şefi Daniel Barenboim'e veriliyor. Daniel Barenboim ödülünü, 30 Haziran Salı akşamı La Scala Filarmoni Orkestrası ile Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda vereceği konserinden önce alacak.


    37. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali Açılış Konseri ve Canlı Yayın

    37. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali'nin Açılış Konseri'nde şef Sascha Goetzel yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Felix Mendelssohn'un
    Bir Yaz Gecesi Rüyası Uvertürü ve Igor Stravinsky'nin Ateş Kuşu Konser Süiti'nden Bölümleri, biste ise Ulvi Cemal Erkin'in Köçekçe adlı parçasını seslendirdi. Orkestraya Gregor Hatala'nın koreografisiyle Viyana Devlet Balesi baş dansçıları eşlik etti.

    IKSV medya sponsorlarından Habertürk tarafından canlı yayınlanan İstanbul Müzik Festivali Açılış Töreni ve Konseri'ni salonda yaklaşık 1.500 kişi izledi. Festivalin Açılış Konseri bu yıl ilk defa Kadıköy Caddebostan sahiline yerleştirilen dev ekrandan ve www.borusan.com web sitesi üzerinden de canlı olarak izlendi.

    30 Haziran'a kadar devam edecek olan 37. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali'nde 500′ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı İstanbul'da ağırlayacak. Toplam 18 etkinliğin yer aldığı Festivale Aya İrini Müzesi'nin yanı sıra Süreyya Operası, Arkeoloji Müzesi, Çinili Köşk ve Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı ev sahipliği yapacak.


    Festival, Süreyya Operası'nda Gerçekleşecek

    "Barok Trompet Galası" İle Başlıyor

    6 Haziran Cumartesi gecesi festivalin Anadolu Yakası'ndaki mekânı Süreyya Operası'nda gerçekleşecek İstanbul Müzik Festivali'nin ilk konseri, "Barok Trompet Galası" tam "barok" severlere göre.

    Saat 20.00'de başlayacak konserde trompet solistliğinin yanı sıra orkestra şefliği görevini de üstlenen Erden Bilgen yönetimindeki Barok Solistleri topluluğu Händel, Telemann, Scarlatti, Vivaldi, Purcell'in yapıtlarını yorumlayacak.

    Barok yapıtları yorumlamadaki ustalıklarıyla tanınan Barok Solistleri topluluğu, konser boyunca, gecenin solistleri Berlin Radyo Senfoni Orkestrası'nın solo trompetçisi Lars Ranch ile Uluslararası Francesca Vinas Şan Yarışması finalisti soprano Esin Talınlı'ya eşlik edecek.
#06.06.2009 18:49 0 0 0