While Going to a Condition - Festival Tiyatro - Yeni Opera – Dans – Müzik

Son güncelleme: 03.06.2009 18:22
  • While Going to a Condition - Festival
    Tiyatro - Yeni Opera – Dans – Müzik


    TEMPS D’IMAGES Sahne ve İmajın Buluştuğu Festival
    Tiyatro - Yeni Opera – Dans – Müzik - Medya Performans-Açık Atölye

    Tarih : 5 Haziran 2009
    Saat : 20:30
    Yer : garajistanbul


    2002 yılında Fransız televizyon kanalı ARTE ve La Ferme Du Buission tarafından başlatılan ve gösteri sanatları ve imaj arasındaki ilişkiye odaklanarak yeni sanatsal formlar ve işbirlikleri yaratmayı hedefleyen disiplinler arası TEMPS DIMAGES (görüntü zamanı) projesi, garajistanbul’un katılımıyla kendi sınırlarını aştı. Bugün, Avrupa’da 10 ülke, Belçika, Estonya, Fransa, Almanya, Polonya, Italya, Portekiz, Romanya, Macaristan ve Turkiye’den 11 kültür kurumunun ortak olduğu, sanatçıların, sanatsal üretimin ve üretimlerin dolaşımının desteklendiği, deneyimlerin, fikirlerin ve sanatsal araştırmalarının paylaşıldığı aktif bir platforma dönüştü.

    Ortak amaçlar etrafında bir araya gelen bu kurumlar, her yıl programını kendi oluşturduğu TEMPS D’IMAGES festivalini düzenliyor. Festivalde yıl boyunca gerçekleştirilen ortak yapımlar, ‘chantier” adıyla araştırmalar, dans, tiyatro, müzik gösterileri, yerleştirmeler, film gösterimleri, atölye çalışmaları, konferans ve seminerler yer alıyor.

    Festivaldeki gösteriler, video ya da multimedya görüntüyü dramaturjik unsur olarak kullanarak sahne ile filme çekilen görüntü, gerçek karakterlerle tasarlanan görüntüler geçmiş ya da gelecek arasındaki ilişkiye odaklanıyor.

    Sanatçıların yaratımları ve görünürlük kazanmalarını destekleyen festival, yeni sanatsal biçimlerin araştırılmasını, üretilmesini, sahnelenmesini amaçlayan garajistanbul`da bilindik tanımların yeniden tartışılacağı bir platforma dönüşecek.
    www.tempsdimages.eu

    While Going to a Condition
    Hiroaki Umeda
    S20
    Dans
    Koreografi ve dans: Hiroaki Umeda
    Ses: S20
    Görsel tasarım: S20
    Yapım: S20
    Destekçi: EU Japan Fest
    Yapımcı: Dominique Laulanné
    Ortak yapımcı: Sarah Ford / Quaternaire
    Tur yöneticisi: Aïcha Boutella / Quaternaire

    Duo bir sanatçının gölgesi ile karşılaşması üzerine kurulu solo performanstır. Hiroaki Umeda’nın amacı, dans ve dansın yansımasını eş zamanda sunarak gerçek olan ve sanal olan arasındaki ince sınırı göstermektir.

    While going into a condition’da, arası giderek açılan sessizliklerle bölünen zaman, seyircide oryantasyon bozukluğu hissi yaratır. Sanatçı, performansı ve hızlı, ihtiyatlı hareketleri boyunca, seyircinin zaman geçişini deneyimlemesini amaçlar. Gösteride ışık kaynağı olarak kullanılan görüntüler manyetik bir güç yaratır.

    Disiplinlerarası çalışan koreograf, dansçı, ses, görüntü ve ışık tasarımcısı Hiroaki Umeda, ileri teknoloji ve görsel sanatlardan etkilenen tarzını oluşturmadan önce, Nihon Üniversitesi’nde fotoğraf okurken butoh ve hip-hop danslarıyla ilgilenir. İşleri minimal ve radikal, zarif ve vahşi, ve çağdaş Japon kökleriyle ilişki içindedir.

    Fotoğraf:Francois Deneulin
    www.hiroakiumeda.com
    www.tempsdimages.eu

    Telefon: 0212 244 44 99
    Adres: Tomtom Mahallesi Yeni Çarşı Caddesi Kaymakam Reşat Bey Sokak No: 11/A Galatasaray Beyoğlu
    Ücret: Tam: 23,00 TL, Öğrenci, Öğretmen: 19,00 TL
#03.06.2009 18:22 0 0 0