Jamelia Niela Davis (Doğum : 11 Ocak 1981) İngiliz asıllı R&B Şarkıcı.Şarkıcılığa 1999 - 2000 yılında Drama adlı albümüyle giriş yapan Jamelia "Money" şarkısıyla büyük çıkış yakalıyarak MOBO ödülünü kazanmıştır. Ardınndan peş peşe çıkardığı albümlerle yükselişini devam ettirmiştir.2004 Yılında çıkarmış olduğu Single ile "Superstar" şarkısıyla Brit Ödülüne aday olmuştur.Son olarak çıkardığı 2007 yılında "Beware of the Dog" albümü ile Popjustice £20 Music Prize ödülünüde aday gösterilmiştir.2009 'da TBA albümüyle müzik piyasasına tekrar dönüş yapıyor.

Diskograf
Drama 2000
Thank You 2003
Walk With Me 2006
Superstar - The Hits 2007
TBA 2009
Ödül
MOBO Awards 2004
MOBO Awards 2004
MOBO Awards 2004
MOBO Awards 2004
Q Awards 2004
Urban Music Awards 2005
Eska Awards 2007
Urban Music Awards 2007
Aday
2004 Brit Awards
2004 Brit Awards
2004 Mercury Music Prize
2005 Brit Awards
2005 Brit Awards
2005 Brit Awards
2007 Brit Awards
2007 Popjustice £20 Music Prize
2007 MOBO Awards


Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 362
favori
like
share