Limon soslu pelteli irmik helvası

Son güncelleme: 04.06.2009 13:05
  • noimage

    noimage

    LİMON SOSLU LİMONLU İRMİK TATLISI

    5 sb süt (lıght)
    11 yk şeker ( tadına göre diyelim yinede)
    10 yk irmik
    1 pk vanilya
    1/2 limon kabuğu rendesi

    -soğuk sütün içine sırasıyla malzemeler konup karıştırılır.
    -ocakta karıştırarak kaynama noktasına getirilir,
    -limon ve vanilya eklenip,göz göz olunca kapatılır. (sulu durduğuna bakmayın ! irmikler
    durdukça şişerler.
    -ıslatılmış kalıplara döklür, soğuyunca da limon sosu üzerine gezdirilir.

    LİMON SOS

    2 taze limon suyu
    1.5 yk.nişasta
    3.5 yk. şeker
    1.5 sb su
    yarım limonun kabuğunun rendesi.

    Tüm malzemeleri sırayla suya ekliyerek bir limon peltesi hazırladım.
    (katı olursa sıcak su ekleyiniz azar azar.)
    sık sık karıştırarak kabuklanmayı önledim.
    Ilınınca,mikserleyip irmiğin üzerine gezdirdim.
#04.06.2009 13:05 0 0 0