2009 Gümüşhane Yayla Şenlikleri Takvimi

Son güncelleme: 26.07.2009 11:27
  • 2009 Gümüşhane Yayla Şenlikleri - 2009 Gümüşhane Yayla Şenlikleri Resimleri - 2009 Gümüşhane Yayla Şenlikleri Ne Zamannoimage
#04.06.2009 15:09 0 0 0
  • noimage
    Gümüşhane'de festival coşkusu


    Kuşburnu-Pestil, Kültür ve Turizm Şenlikleri başladı.

    Gümüşhane'de festival coşkusu başladı. Bu yıl 16.sı gerçekleştirilen Uluslar arası Kuşburnu-Pestil, Kültür ve Turizm Şenlikleri için düzenlenen tören renkli görüntülere sahne oldu.

    Gümüşhane Valiliği ile Belediye Başkanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği festival, hükümet konağı önündeki Atatürk Anıtına şenlik çelenginin sunulması ve 'Kültür Bakanlığı El Sanatları Sergisinin' açılışı başladı.

    Şenlik kortejinin hükümet konağı önünden etkinliklerin yapılacağı Atatürk stadyumuna kadar cadde boyunca geçişinin ardından fuar ve sanat sokağının açılışı gerçekleştirildi. Açılışların ardından katılımcılar stantları ve sergileri gezdiler.
    Vali Enver Salihoğlu, Gümüşhane'de bu yıl 30'dan fazla şenliğin yapıldığını belirterek bu tür etkinliklerin, kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılmasında önemli bir etken olduğunu söyledi.
    noimage

    Vali Salihoğlu şunları söyledi: Bu tür etkinliklerin ilimizde bir hareket sağladığı muhakkak. Bu bakımdan bu etkinliklerin çok ta masraf etmeden belirli düzeyde tutturmak suretiyle sürdürülmesi bizim dileğimizdir. İl içi ve dışındaki derneklerimizin, iş adamlarımızın, sanayicilerimizin katkıları bu etkinliği sürdürülebilir olması için büyük önem arz etmektedir.
    Bu etkinliklerde yerli sanatçılara daha çok ağırlık veriyoruz.
    Onlara belirli oranda imkan sağlamak bizim görevimizidir. Sanatçı kolay yetişmiyor bu nedenle onları desteklemek zorundayız. Gümüşhane'mizin özel ve güzel olan, kendine mahsus olan değerlerinin önce bizim halkımız tarafından iyice bilinmesi ondan sonra gelen misafirlerimize tanıtılması gerekir.
    Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı ise yaptığı konuşmada festivalin insanların bir araya gelmesine, kaynaşmasına vesile olduğunu belirterek, Pestil, Köme, Kuşburnu Gümüşhane'mizi temsil eden çok önemli doğal ürünlerimiz. Sınırlı olan kaynaklarımızla toplumun ilgisini çekecek olan bir takım etkinliklerin yapılması önceliğimiz oldu. dedi.
    Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay ise şenlik ve etkinliklerin bir ilin aynası olduğunu ifade ederek, Gümüşhaneliler olarak bizim şenliklerimizin ortak paydamız olması lazım. Bizim için çok önemli olan bu etkinliğe bütün Gümüşhanelilerin katılması lazım. Çünkü bu etkinlik birilerinin etkinliği değil, hepimizin etkinliğidir. diye konuştu.
    Konuşmaların ardından Iğdır, Giresun, KKTC, Gürcistan ve Bulgaristan'dan gelen halk oyunları ekiplerinin gösterileri büyük ilgi gördü. Animasyon gösterilerinin de yapıldığı şenliği izleyen vatandaşlar, neşeli anlar yaşadılar.
    Bu yıl 4 gün sürecek olan festival etkinlikleri uzun yıllar üzerine İl Özel İdaresi tarafından kamulaştırılan Atatürk stadyumunda yapılacak.
    Program kapsamında Atatürk parkında Gümüşhaneli THM sanatçıları konseri, aşıklar şöleni ve açık hava sineması gerçekleştirilecek.
    Şenliklerin ilk gün yapılan etkinliklerine Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Fuat Kömürcü, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, protokol üyeleri, diğer illerden gelen dernek yöneticileri, yurt içi ve yurt dışından gelen halk oyunları ekipleri ile vatandaşlar katıldı.
#26.07.2009 11:27 0 0 0