Vj Fest İstanbul

Son güncelleme: 04.06.2009 18:20
  • VJ FEST İSTANBUL uluslararası bir video-müzik festivalidir. Amacı insanların sohbet edebilecekleri ve iyi vakit geçirebilecekleri sessel ve görsel bir oyun alanını hazırlamaktır. Video Jokey, canlı olarak videoları kesen ve birleştiren, DJ’in müziğiyle uyumlu bir video-kolaj yapan kişiye deniyor. VJ Fest İstanbul, sözü geçen video sanatını İstanbullulara tanıtarak, bu sanatın farklı yönlerini tartışmak amacıyla düzenlenmektedir; amacı, İstanbul’un eğelence hayatının VJ etkinlikleriyle daha da renkli bir biçime dönüşmesidir.

    İkinci VJ Fest İstanbul 4-7 Haziran 2009 tarihlerinde Ghetto‘da, 8 Haziran’da Fransız Kültür Merkezi‘nde gerçekleşecek. İlgilenen herkesin ücretsiz katılabileceği atölye çalışmaları, sesli görüntülü performanslar ve VJ-DJ partileriyle 4 gün sürecektir. Festival, konuyla ilgilenen kişilerin bir iletişim sanatı olarak VJlik hakkında yeni bilgiler öğrenebilecekleri bir ortam olacaktır. Türkiye’deki VJler, yabancı VJlerle tanışacak ve bilgilerini paylaşarak teknik becerilerini geliştirebileceklerdir. Atölye çalışmaları hergün saat 17.00 ile 20.00 arasında Ghetto’da yapılacaktır. Dizüstü bilgisayarınızı alıp gelin ve bize katılın!

    Festivali düzenleyenler olarak amacımız VJlik mesleğinin Türkiye’de gelişmesine katkıda bulunmaktır. Bu amaca ulaşmak için düzenlenen VJFest 2008 Türkiye’de gerçekleşen ilk VJ festivaliydi. Studio Live Technik’te düzenlenen atölye çalışmalarına ve partilere dokuz Avrupa ülkesinden toplam on dokuz VJ ve onbir DJ katıldı. Fransız Kültür Merkezi’nde bir VJ-DJ performans sergilendi. On beş VJ etkileşimli VJ teknikleri üzerine sunum ve atölye çalışmaları yaptı. Kendi işleri hakkında bilgilerini ve deneyimlerini ve VJlik mesleğinin Avrupa’daki durumu konusundaki düşüncelerini paylaştılar. Bilkent Üniversitesi profesörlerinden Andreas Treske etkileşimli video konusunda bir konuşmasıyla birinci festivale katıldı.

    İkinci festivalde tartışmaya açmak istediğimiz sorular arasında “VJliğin geleceği nasıl gözükmektedir?”, “Canlı sinemanın geleceği nedir?”, “İzleyiciyle etkileşim ne yönde geliştirilmelidir?”, VJlik dijital olmak zorunda mıdır?”, VJ yazılımlarını nasıl kullanırız?”, Reklam amaçlı videoları birbirine karıştırmakla sanat yapmış olur muyuz?” gibi sorular yer almaktadır. Atölye çalışmaları herkese açık ve ücretsizdir. Diz üstü bilgisayarlarınızı alıp gelin vebize katılın! Sanatçıların, sanat öğrencilerinin, VJlerin, DJlerin, görsel tasarımcıların, müzisyenler,in mimarların, yazılımcıların, teknisyenlerin, ışık tasarımcılarının, sosyologların, müzik severlerin; kısacası festivalimizle ve yeni eğlence yaşantılarıyla ilgilenen herkesin VJ Fest İstanbul 2009′a katılımları bizi çok mutlu edecektir.
    DJ Mag dergisinin yaptığı ankete göre ilk 5 VJ arasında yeralan 4YOUREYE ve DECOLLAGE.TV (Avusturya) ve 17. Sırada yer alan LOTTEZ (Hollanda) festivale katılıyorlar. Ayrıca SHADO VISUALS (Almanya), BLJAK!, FEROZ (Avusturya), ORCHIDE BITE (Finlandiya, Belçika), GRANDA (Andorra) diğer geleceğini açıklayan isimler. Luke Tavy, Daniel Munkelberg ve Deweet müzikleriyle festivale katılacak DJ’lerden bazıları.
#04.06.2009 18:20 0 0 0