Oberhausen Yayla Şenliği

Son güncelleme: 09.06.2009 08:16
  • Oberhausen Yaylaşenliği hakkinda bilgiler - Oberhausen Yaylaşenliği
    noimage
    Degerli Dostlar ,Kiymetli Hemsehrilerimiz Giresunlular,Trabzonlular ,Ordulular Zaman Birlik Zamanindir Gücümüzü Gösterme Zamanidir. Tüm karadeniz Davetlidir Senligimize Senligimizde hep Beraber olalim Hayden Senlige

    Almanya'nın Ruhr Havzası'ndaki 4 Karadeniz derneği, Oberhausen kentindeki Olga Park'ta hafta sonunda ortak yayla şenliği düzenleyecek

    Merkezleri Duisburg kentinde bulunan dernekler tarafından organize edilen şenlik 10 bin metrekarelik alanda yapılacak. Şenliğe katılmak üzere Türkiye'den ses sanatçıları davet edildi.

    Mülheim an der Ruhr Karadenizliler Derneği, Şalpazarlılar Derneği, Hamsiköylüler Derneği ve Avrupa Örenliler Derneği temsilcileri bir araya gelerek şenlikle ilgili basına açıklama yaptılar.

    Almanya'da Karadeniz havasını estireceklerini söyleyen Şalpazarlılar Derneği Başkanı Murat Beştaş, Türkiye'de her yıl temmuz ayında yapılan Karadeniz yayla şenlikleri etkinliğinin bu yıl Almanya'da kapsamlı ve görkemli bir şekilde yaşanacağını belirtti.

    Bektaş, ''Avrupa'ya 50 yıl önce işçi olarak gelen birinci nesil, memlekette geleneksel şenlikleri yaşıyordu. Maalesef yeni nesil bu güzel şenliklerimizden uzak kaldı. Derneklerimiz sayesinde bu güzel geleneklerimizi Almanya'da yaşamaya ve yaşatmaya karar verdik. Derneklerimiz geçen yıllarda bu şenlikleri kendileri organize etmekteydi. İlk defa bu yıl Mülheim Karadenizliler Derneği, Şalpazarlılar Derneği, Hamsiköylüler Derneği ve Avrupa Örenliler Derneği olarak ortaklaşa düzenlemeye karar verdik'' dedi.

    Dernek yetkilileri, Olga Park'ta yapılacak şenlik çerçevesinde Türkiye'deki yaylalarda yapılan davul, zurna ve kemençe eşliğinde topluca alana sembolik girişin canlandırılacağını, horon, kolbastı, Giresun Belkırması gibi Karadeniz'in yöresel oyunlarıyla iki gün boyunca eğlenceler düzenleneceğini belirttiler.

    Şenliğin programı konusunda açıklamalarda bulunan Mülheim an der Ruhr Karadenizliler Derneği Başkanı Onur Dönmez de kurulacak çadırlarda mısır ekmeği, turşu kavurması, lahana çorbası, keşkek, yağlı yufkanın yanı sıra çok çeşitli yöresel yemeklerin hazırlanacağını söyledi.

    noimage
    Oberhausen kentindeki Olga Park'ta hafta sonunda yayla şenliği düzenlenecek

    Oberhausen belediyesinin üst düzey yöneticileri ve Almanların da davet edildiği yaklaşık 5 bin kişinin katılması beklen şenlikte Karadeniz kültürünün tanıtımı amaçlanıyor.

    Etkinlik çerçevesinde sanatçılar Sait Uçar, Adem Kodalak, Ali Öztoprak, Necdet Kumaş ve Erdal Güvendi de sahne alacak.
#04.06.2009 19:09 0 0 0
  • Oberhausen Yayla Şenliği Fotoğrafları
    Fırsatım olsada gitsek
    İyi sanatçılar katılacak şenliklere neyse bizde fotoğraflarını sunarız
#04.06.2009 22:40 0 0 0
  • noimage
    Trabzonlu gurbetçiler şenlikte


    Karadeniz'de yıllardır süregelen Kadırga yayla şenlikleri son yıllarda Almanya'da moda oldu.

    Hafta sonu Oberhausen'de yapılan şenliklere katılan binlerce Türk horonun tadını çıkardı. Oberhausen Olgapark'da yapılan yayla şenlikleri Trabzon Şalpazarlılar Derneği, Hamsiköylüler Derneği, Örenliler Derneği ve Mülheim Karadenizliler Derneği tarafından ortaklaşa organize edildi. Şenliklere, yaklaşık 2 bin 500 kişi katıldı.
    Trabzon ve Giresunlu gurbetçi vatandaşların ağırlıklı olduğu ve zaman zaman sağanak yağmur altında geçen şenlikte, gurbetçi sanatçılardan Ali Öztoprak, söylediği Kolbastı türküsüyle genç, yaşlı herkesi neşelendirdi. Yine yöresel sanatçılardan ve kemençe ustalarından Sait Uçar, söylediği türkülerle hemşerilerini adeta horona doydurdu.
    Almanya'daki Kadırga Yayla Şenlikleri, Haziran ayı içerisinde diğer şehirlerde yapılacak etkinliklerle devam edecek
#09.06.2009 08:16 0 0 0