Bitlis Zübeyde Hanım Kız Teknik Ve Meslek Lisesi

Son güncelleme: 04.06.2009 19:14
  • Bitlis Zübeyde Hanım Kız Teknik Ve Meslek Lisesi - Bitlis - Zübeyde Hanım Kız Teknik Ve Meslek Lisesi

    Bitlis Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Çocuk Gelişimi ve Bilişim Teknolojileri Alanlarında eğitim öğretim hizmeti sunmaktadır. 2008-2009 Eğitim Öğretim yılı itibariyle 560 öğrencimiz mevcuttur (243 öğrenci yeni kayıt). 6 idareci 18 öğretmen ve 3 yardımcı personelle eğitim hizmeti yürütülmektedir. Okulumuza talebin artması sebebiyle mevcut binamız yetersiz kalmış olup 9. sınıf öğrencilerimiz Sağlık Meslek Lisesinin binasında eğitim görmektedirler.

    noimage

    1949 yılında Pratik Kız Sanat Okulu olarak açılan okul, 1964'te orta kısım ve kız meslek lisesinin açılmasıyla eski binasından 1979 yılına kadar eğitim öğretimine devam etmiş olup, binanın yetersiz oluşu nedeniyle 1979-1980 Eğitim Öğretim yılında lise pansiyonuna taşınmıştır. 11.01.1982 tarihinde yeni okul binasının hizmete açılması ile okul şu anki binasına kavuşmuştur. 1991-1992 Eğitim Öğretim yılında Anadolu Kız Meslek Lisesi (Bilgisayar bölümü) açılmıştır. Okul binası 4 katlı olup kaloriferlidir. Okul binasına ek olarak Uygulama anasınıfı ve 2. katında Müdür lojmanı bulunmaktadır. Anadolu Kız Meslek Lisesi bünyesinde Bilgisayar Alanı, Kız Meslek Lisesi bünyesinde Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı, Tekstil Konfeksiyon Alanı, Uygulama Sınıfı ve Pratik Kız Sanat Okulu mevcuttur.

    VİZYONUMUZ

    Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi ve Anadolu Kız Meslek Lisesi'nin; saygın, güvenilir, ilk tercih edilen okul haline getirmek. Mükemmel bir dünya için, kendini ve toplumunu sürekli geliştiren mutlu ve özgür insan yetiştirmektir. Öğrencilerimize Atatürk ilke ve inkilapları dogrultusunda nitelikli bir eğitim vererek onları 21. yüzyılın değişen gereksinimlerine cevap verebilecek "çağdaş, bilgili, katılımcı, ve aydın yurttaşlar" olarak yetiştirmektir. Çağdaş bir dünya insanı yetiştirmek için en kaliteli eğitim ve öğretimi sunmaktır.


    Eğitim teknolojileri ile donatılmış, çevresine öncülük eden; öğrencilerini, yeteneklerini iyi kullanabilen, ögrenmeyi temel gereksinim sayan bireyler olarak yetistiren, tüm çalişanlarının her gün daha ileriye ulaşmak için çaba içerisinde olduğu, en kaliteli egitim kurumlarindan biri olmaktir. İnsanın, sevginin ve sanatin temel değerler kabul edildiği; Mesleki ve Teknik alanda gerekli bilgi, beceri ve davranışları kazandıran teknolojinin kaynağı olan bir okul olmaktır.


    MİSYONUMUZ

    Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi ve Anadolu Kız Meslek Lisesi, Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk ilkeleri dogrultusunda; çağdaş, laik, demokrat, katılımcı, yaratıcı, bilimsel bir eğitim anlayışı ve nitelikli eğitim-öğretim ile hem bir eğitim kurumuna, hem de iş , meslek ve toplum hayatina uygarlığın getirdigi nitelikte değişime ve gelişime açık, aydın yurttaşlar yetiştirir.

    Bilim çaginda, yöresel kimligini ve milli degerlerini muhafaza edebilen, bilgisini referans kabul ettirip, kendine saygi ve güven duyan, ufku genis, özgür, demokrat, girisken genç ve dinamik nesiller yetistirmektir. Sevgi,saygi ve güven ortaminda "Basarma Azmi" ve "Gelecegi Şekillendirme" sorumlulugu ile mükemmele ulaşmak için çalışmak,sürekli gelisme egitimde öncü olmaktir.

    Çağın gerçeklerine uygun, teknolojik ve bilimsel gelismeleri takip eden ve uygulayan, nitelikli ve kaliteli bir eğitim hizmetinin sunulabilmesi için gerekli şartların oluşumunu sağlamak ve bu amaçla kaynaklar yaratarak eğitim sürecini desteklemektir. Sağlıklı iletişim kurabilen, sorumluluk alabilen, kendine güven duyan, üreten ve yaratici,gelismelere açik, kendisi ve toplumla barisik, ögrenmeye ihtiyaç duyan Atatürk Ilkeleri ve Laik Cumhuriyete sahip çıkan bireyler yetiştirmektir.
#04.06.2009 19:14 0 0 0