TOKİ yatırımları geliyor

Son güncelleme: 04.06.2009 19:34
  • Afyon TOKİ hakkinda bilgiler - TOKİ yatırımları hakkinda bilgiler
    noimage
    Şehrimiz Müze alanının bulunduğu bölgedeki mevcut dokuya uygun imar planı değişikliği yapılması hakkındaki komisyon raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

    TÜRKİYE'NİN EN MODERN MÜZESİ YAPILACAK

    Toplu Konut İdaresi tarafından Müze'nin bulunduğu alana konutun yanı sıra ilimizin kültürel mirasını tanıtma adına sosyal faaliyetlere ev sahipliği yapacak alanlar düzenlenecek. Toplu Konut İdaresi ile Kültür Bakanlığı arasında yapılan protokol gereği merkezimizdeki müze alanı TOKİ'ye devir edilecek.

    Toplu Konut İdaresi de İzmir Yolu üzerindeki 25 bin m2'lik alana Türkiye'nin en modern müzesini yapacak.

    Konuyla ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ilimizin kültürel mirasını tanıtma adına Belediye Meclisi'nce söz konusu alanda yapılan imar planı değişikliği kararının önemine dikkat çekerek; "İzmir Yolu üzerinde yüzme havuzunun yanında ki; sanıyorum 25 bin m2'lik bir alan, yeni müze yapılması amacıyla Kültür Bakanlığı'na tahsis edildi.

    TOKİ ile Kültür Bakanlığı arasında yapılan protokolle mevcut merkezimizdeki müze alanını TOKİ devir alıyor. Bunun karşılığında TOKİ Kültür Bakanlığı'na içerisinde panoraması olacak şekilde Türkiye'nin en modern müzesini yapacak. Mevcut Müzemizde yer darlığı nedeniyle bir çok eser sergilenemiyor. 1,5 yıldır bu konu meclisimizde bekliyormuş.

    Müze alanının bulunduğu alana konutun yanı sıra içerisinde sergi, kurs sema töreni yapılacak salonlar, konferans salonları atölyeler vs. bir çok sosyal faaliyete ev sahipliği yapacak alanlar düzenlenecek" dedi.
#04.06.2009 19:34 0 0 0