Öğrenmeyi Yönetmek - John Shook

Son güncelleme: 05.06.2009 08:33
  • Öğrenmeyi Yönetmek Kitap Özeti - Öğrenmeyi Yönetmek Kitap Tanıtımı

    Kitap Özeti
    Problemleri çözmek, anlaşma sağlamak, rehber olmak ve yol göstermek için A3 yönetim sürecini kullanmak

    A3 raporlarına aşina olan birçok kişi, onları aslında basit bir iletişim veya problem-çözme aracı olarak görür, fakat onlar daha fazlasıdır. Problemler, projeler ve önerilerle ilgili bir şirketin tanımladığı, çerçevesini çizdiği, uyguladığı ve ilerlemeyi izlediği süreç, A3 sürecinin yapısı içinde bulunabilir. Bir örgütün öğrenme modeli A3 sürecinin içinde bir bütün olarak bulunur ve formun kendisi kültürün bunu nasıl uyguladığını temsil eder.

    Öğrenmeyi Yönetmek'te bir yönetici olan, Ken Sanderson'la kendisine bağlı bir çalışanın, Desi Porter'ın hikâyesini takip edeceksiniz. Bu hikâye, standart bir yenilik yapma, planlama, problem çözme ve daha geniş ve derin bir düşünme şekli adına yapılar kurma yöntemi oluşturmak için, A3'ün nasıl bir yönetim süreci olarak kullanılabileceğini ortaya koyar—örgütsel öğrenmeye uygulamalı ve tekrarlanabilir bir yaklaşım.

    Bu kitapta John Shook, 1980'lerde Japonya'da genç Toyota yöneticileri olarak yan yana çalıştığımız sırada öğrendiği yönetim süreçlerini tanıtıyor. John, Japon mesai arkadaşlarıyla eşit durumlarda çalıştı ve şimdiye kadar birkaç Amerikalının anladığı gibi Toyota'nın yönetim sistemlerini anladı. John'un bu kitapta anlattığı yönetim ve iş uygulamalarının, onları ciddi bir şekilde ele alan ve çaba gösteren herkese büyük bir fayda sağlayacağına inanıyorum.

    noimage

    Künyesi

    Yayınevi: Optimist
    (6/2009)
    ISBN: 9789750056406
    138 sayfa
    Dil: Türkçe
    Türü: Eğitim (Genel)
#05.06.2009 08:33 0 0 0