Patlicanli Et Kapama

Son güncelleme: 05.06.2009 15:13
  • Patlicanli Et Kapama - Patlicanli Et Kapama Tarifi

    noimage

    MALZEMELER:•

    400 gr kuzu kuşbaşı et
    • 2 tatlı kaşığı tereyağı
    • 2 adet orta boy kurusoğan
    • 7-8 dis sarımsak
    • 2 adet yeşil çarliston biber
    • 3 adet orta boy domates
    • 5 adet orta boy patlıcan
    • 1 kahve fincanı sıvıyağ

    YAPILIŞI:
    Önce kuzu kuşbaşı etleri yıkayıp süzdürün ve orta boy bir tencereye aktararak, orta ısılı ateşte kavurmaya başlayın. Bir tahta kaşıkla ara sıra karıştırarak 5-6 dakika kavurduğunuz etlerin üzerine sıvıyağı ve pirinç tanesi şeklinde doğranmış sarımsakları ekleyin. Bu arada soğanı, yeşil biberi, kabukları soyulmuş domatesleri iri küpler şeklinde doğrayın. Yaklaşık 10 dakika kadar kavrulan etlerin üzerine bu sebzeli harcı İlave edip, 10 dakika daha karıştırarak pişirin'. 1 bardak sıcak suyu katıp 10 dakika daha pişirip ocaktan alın. Öte yandan patlıcanları alacalı soyup, ortadan İkiye bölün sonrada uzunlamasına dörde dilimleyin, isterseniz tuzlu suda 20 dakika acısının çıkması için bekletin. Süzüp kağıt havluyla kurulayın. Sonra kızgın yağda iyice yumuşayıncaya kadar kızartıp, alın. Şimdi bir servis tabağına sebzeli et harcını yayın. Üzerini kızarmış patlıcanlarla kapatın ve sıcak olarak servise sunun. Yanında pilav, haşlanış patates veya püre ikram edebilirsiniz.
#05.06.2009 15:13 0 0 0