Kayseri Yaglamasi - Kayseri Yaglamasi Tarifi



MALZEMELER-3-4 Kişilik-

-2 adet hazır bazlama-yada evinizde sizde hamur yogurarak yapabilirsiniz
-200 gr kıyma

-1 adet büyük soğan

-1 adet domates

-1kaşık salça

-tuz,karabiber, pulbiber

-1 kase yoğurt

-2 diş sarmısak

YAPILIŞ

-Soğanı ince doğrayın,kıymayla beraber kavurun,rende domates ve salçayı ekleyin.Üzerine 1 bardak kadar su ekleyin ve 10-15 dk daha pişirin.Klasik yağlamada oldugu gibi bunun da kıymasının sulu olması gerekiyor.

-Bazlamaları ortadan ikiye kesin ve bir servis tabağına bir parçasını yerleştirin,üzerine kavurdugunuz kıymadan dökün,bütün katları bu şekilde hazırlayın.

-En üste sarmısaklı yogurt koyun ve kalan kıymadan 1-2 kaşık dökün,maydanozla süsleyin.

AFİYET OLSUN...

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 756
favori
like
share
Nehir Tarih: 06.06.2009 23:40
Afiyet olsun inşallah güzel olur
ronahi Tarih: 06.06.2009 01:23
vay anam vay ne güzel görünüyor bak büyük günaha gırıyorsunuz resım bırakmayın çok canım çekti yarın öğle yemeğine yapıcam tabı becerebılırsem yöresel yemekler baska oluyor ya
HaSaN Tarih: 05.06.2009 16:25
Canım Cekti Anamı Arayımda Ak$ama Yapsın :10: