Malzemeler:
3 yemek kaşığı zeytinyağ
5 adet temizlenmiş enginar
yarım kg iç bakla
2 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
yarım demet dereotu
1 baş sarımsak
2 çorba kaşığı krema
tuz, karabiber

Yapılışı:
yayvan tenceremize yağ, yemeklik doğranmış soğan ve kıyılmış sarımsaklarımızı alıyoruz. soğan ve sarımsaklaımız sararıncaya kadar kavuruyoruz, salçamızı ilave edip(dilersiniz salça kullanmayabilirsiniz) kavurmaya devam ediyoruz.

İçbaklamızı ve tuzumuzu ekleyip kavurmaya bir müddet daha devam ediyoruz. enginar ları baklaların arasına dizip üzerini 1 parmak geçicek şekilde suyumuzu ekliyoruz. Dereotunu ve kremayıda ilave edip kapağını kapatıyoruz. Enginarlar yumuşayınca ocaktan alıyoruz

Krema, baklanın ve enginarın keskin tadını ve kokusunu alıp sevilebilecek bir lezet oluşturuyor, enginar sevmem diyenlerde rahatlıkla yiyebilir..Afiyet olsun

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 295
favori
like
share