Ebegümeci Ekmeği tarifi - Ebegümeci Ekmeği yapilisi

Malzemeler :
1 kg. ebegümeci
2 adet büyükçe kuru soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım Türk kahvesi fincanı pirinç
1 adet kesmeşeker
1 çay fincanı sıcak su
tuz


Ebegümeci Ekmeği
yemeğinin hazırlanışı:
Ebegümecileri yıkayıp sapları ve yapraklarını 3-4 cm. boyunda doğruyoruz.Soğanı yemeklik şekilde doğrayıp zeytinyağında soteliyoruz.Doğradığımız ebegümecileri ekleyip ocağın altını kısıyoruz.Ebegümeciler önce su salıyor.Yumuşayıp saldığı suyu çekinceye kadar kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz.Sonra sıcak su ve kesme şekeri ekleyip 2- 3 dk. daha kaynatıp pirinci ekliyoruz.Tuzunu katıp pirinçler piştiğinde ocaktan alıp servis yapıyoruz.Dilerseniz yanında yoğurtla servis yapabilirsiniz

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 320
favori
like
share