Malzemeler :
• Pasta kreması 700 g
• Jelatin (yaprak) 12
• Krem Şanti 900 g
• Çeşitli taze meyve
Not: Çeşitli aroma ve renklendiriciler kullanılabilir.
Bavaruaz
yemeğinin hazırlanışı:
Bavaruaz'ın Tamamlanması
Soğuk suda bekletilmiş jelatinlerin suyu dökülerek eritilir, çırpılmış pastacı kreması ile karıştırılır. Bu karışıma çırpılmış krem şanti ilave edilerek karıştırılır.
Karışım tümü sıvı yağ ile yağlanmış kek kalıplarına dökülür ve 1 saat derin dondurucuda bekletilir.
Soğutucudan çıkarıldıktan sonra, bavaruaz ters çevirilerek çıkartılır, bol meyve ile garni yapılır. Torbaya doldurulmuş şanti sıkılarak süslenir. Meyvelerin üzerine jöle sürülür.