Mezoterapi İle Antiaging Tedavi

Son güncelleme: 05.06.2009 17:28
  • Mezoterapi İle Antiaging Tedavi - Mezoterapi - Antiaging Tedavi

    Medikal - estetik uygulamalarin yükselen trendi mezoterapi, antiaging amaçli kullanilan maddelerin vücuda uygulanmasi konusunda da en basarili yöntemlerden biridir

    Medikal - estetik uygulamaların yükselen trendi mezoterapi, antiaging amaçlı kullanılan maddelerin vücuda uygulanması konusunda da en başarılı yöntemlerden biridir. Antiaging özellikteki mineral, vitamin ve bazı yapısal elemanların vücuda sistemik yolla verilmekten ziyade özellikle yaşlanamanın en çok belirginleştiği bölge olan yüzümüze mezoterapi yoluyla uygulanması hem uygulanan ilaçların asıl gerekli olan bölgedeki etkinliğini artıracak, hem de diğer organların gereksiz yere yorulmalarını engelleyecektir.


    Mezoterapi ile antiaging amaçlı uygulanan maddeler ;

    DNA SODYUM HP : Genetik kodda bulunan ve bütün canlı hücrelerin çekirdeğinde yer alan doğal bir polimer olan DNA nın yüksek derecede polimerize edilmiş halidir.

    DNA , vücudumuzda; hücre çoğalmasını ve genetik materyalim yeni hücreler iletilmesini sağlar, canlı hücrelerin gelişmesini ve yaşamasını sağlayan protein sentezinin ve yaşam metabolizmasının yönetimini gerçekleştirir.DNA yaş ile değişime uğrar ve yaşlanma stres ile hızlanır. Özellikle korunmasız güneş ışığına maruz kalmak DNA nın genetik materyali iletme yetisine ve tamir edici aktivitesine büyük oranda zarar verir.

    DNA SODYUM HP , özellikle güneş ışınlarına ve sigaraya bağlı olarak gelişecek olan cilt yaşlanmasının önlenmesi ve ince ve kuru ciltlerdeki göz kenarları ve dudak etrafındakiler gibi hafif ve yüzeyel kırışıkların giderilmesi amacıyla kullanılır. İlk üç ay boyunca 15 günde bir seans, daha sonra 1-2 ayda bir seans şeklinde uygulama ile genellikle 15 seans sonra istenilen sonuçlar elde edilebilmektedir.

    C VİTAMİNİ : Kollojen yapımını artırarak yerçekimi etkisiyle cildin kendini salmasını engelleyici etki gösterir. Antioksidan özelliği yüksek bir vitamindir. Antiaging amaçlı olarak 50 - 100 mg dozlarında , 2-3 aylık periyodlarla uygulanır.

    A VİTAMİNİ ( RETİNOİK ASİT ) : Cilde peeling ( soyma ) etkisi yaparak, parlak, canlı ve pürüzsüz bir görünüm kazandırır. Özellikle ince kırışıkların giderilmesin için idealdir. İlk ay haftada 2 , ikinci ay haftada 1 ve daha sonrasında 15 - 30 günlük aralarla uygulanır.

    DİĞERLERİ : E vitamini, B vitaminleri, Beta karoten, Koenzim - Q, Selenyum ve Çinko gibi maddeler yüksek derecede antioksidan ve repare edici, hücre yenileyici etkilere sahiptirler.

    Dr. Özgür Leylek
#05.06.2009 17:28 0 0 0