Prof. Dr. Ercüment Ovalı

Son güncelleme: 09.07.2009 15:36
  • Prof. Dr. Ercüment Ovalı- Prof. Dr. Ercüment Ovalı Kimdir - Prof. Dr. Ercüment Ovalı Biyografi - Prof. Dr. Ercüment Ovalı Resimleri - Prof. Dr. Ercüment Ovalı HakkındaProf. Dr. Ercüment Ovalı kendisine verilen 1 ay meslekten men cezası ile ilgili olarak Yüksek Onur Kurulu'nu beklediğini söyledi.

    Trabzon Tabipler Odasının, 1 ay meslekten men cezası verdiği, Ati Teknoloji Özel Sağlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Şirketi Genel Müdürü Prof. Dr. Ercüment Ovalı Haber61'e konuştu.
    Ovalı'ya 1 ay meslekten men cezası verildiğini yazan Haber61.net sitesine konuşan Ovalı, haberde bahsi geçen cezanın doğru olduğu belirterek, Trabzon Tabipler Odası bundan 2 sene önce aynı konu ile ilgili olarak bana uyarı cezası verdi. İtiraz ettim. Ankara'daki Yüksek Onur Kurulunun incelemesi sonucunda suçu yoktur diye cezayı kaldırıldı. Sonra bilinmeyen bir güç aynı konuyu yeniden gündeme taşıdı ve bu sefer daha ağır bir ceza verdiler.

    noimage

    BİLİNMEYEN GÜÇLER DEVREDE
    Prof. Dr. Ovalı, bazı güçlerin devrede olduğunu da sözlerine ekleyerek; Bilinmeyen gücün ne olduğunu bilmiyorum, bu açıklamayı tabipler birliği yapar. Yaklaşık 1-2 aya kadar sonuç netleşir. Aynı konulu 2 ayrı davada ben aklanmışım. Hiçbir karar bunun üzerinde olamaz. Benim için soruşturma izinsiz kanser aşısı uygulamaktan açıldı. Her şey zaman içerisinde ortaya çıkacak. Buradaki problem şu, bir kurum aynı konu ile ilgili 3 farklı karara nasıl varabiliyor? Tartışılması gereken şey budur. Biri uyarı cezası veriyor, diğeri diyor ki hiçbir suç unsuru yok bir diğeri ise daha ağır bir ceza veriyor. Bunları aynı kurum söylüyor dedi.

    BU KEZ SAVUNMAMI NEDEN İSTEMEDİLER?
    Son verilen 1 aylık men cezasında kendisinden savunma istenmediğini de sözlerine ekleyen Ovalı; Trabzon tabipler odasındaki durumun değerlendirilmesi tartışılmalıdır. Benim son soruşturma ile ilgili olarak savunmam da alınmamıştır. Siz benim savunmamı almadan nasıl bir karar verdiniz. İlkinde savunmamı yaptım ve bu nedenle kazandım ama bu soruşturmada savunmamı istemediler. Bu karardan önce beni niye çağırmadılar? Hâlbuki bir önceki soruşturmada savunmamı istediler. Önce uyarı cezası verdiler, sonra savunmamı istediler. Bende sözlü savunmamı yaptım ve bunun üzerine beni haklı buldular. Şimdi tekrar aynı dava aşlıyor. Ben Onur Kurulu'nun kararını bekliyorum. Karar geldikten sonra sorumlular hakkında mahkemeye başvuracağım" dedi.
    Hande Alemdar/ Haber61.net


    Kaynak: noimage
#05.06.2009 18:31 0 0 0
  • Türkiye'de ilk kök hücre laboratuarını kuran ve bu konuda önemli çalışmalar yapan Prof Dr. Ercüment Ovalı, "Eğer engellenmeseydik, belki biz de bu Nobel'e aday olabilirdik" dedi


    noimage

    Prof. Dr. Ercüment Ovalı, kök hücre konusunda uzun yıllardır ciddi çalışmalar yapıyor.
    DİLEK ÖZLEM ATAÖNDER / İSTANBUL

    2007 Nobel Tıp Ödülü'nün, doğuştan gelen hastalıkların nedeninin ortaya çıkarılması konusunda çalışmalar yapan bilim adamlarına verilmesi, kök hücre ve genetik alanında çalışmalar yapan Türk bilim adamlarını hırslandırdı. Ancak, bu konuda çalışmalar yapan Prof Dr. Ercüment Ovalı, getirilen yasaklamalar nedeniyle de kırgın. Ovalı, "Eğer engellenmeseydik, belki biz de bu Nobel'e aday olacaktık" diyor. Kök hücre konusunda en ciddi çalışmalar, 5 yıldır, Karadeniz Tıp Fakültesi bünyesi'ndeki ATİ laboratuarında yapılıyor. Çalışmaları yürüten ekibin başında bulunan Prof. Dr. Ovalı, Nobel Tıp Ödülü'nün kök hücre çalışmalarına verilmesi nedeniyle mutlu ancak bir o kadar da üzgün. Çünkü, bazı Türk bilim adamları, 4 yıl önce, yaptıkları çalışmalara, "Henüz erken. Önce batılılar yapsın" diyerek yasak getirilmiş.

    UZUN UĞRAŞLAR VERİLMİŞ

    Uzun süreli mücadeleden sonra, bazı konularda ruhsatlar almayı başardıklarını anlatan Ovalı şunları söyledi: "4 yıl önce çalışmamızı durdurdular. Bunu öcü olarak gördüler. Bazı bilim adamları, 'Bırakın önce büyükler, Amerikalılar yapsın' dediler. Ama bir yerde geç de olsa doğru yolu bulmak sevindirici. Bu işle ilgili çalışan çok kaliteli insanlarımız vardı. Bunların önünü kapattılar. 'Onlar yaparsa biz de yaparız' mantığı bir gün değişir umarım. Artık, denetimden geçtik, ilk ruhsatımız imzalandı. Kasım ayında çalışmaya başlıyoruz. Hücresel tedaviler denilen alana giriyoruz. Embriyonel kök hücreleri, yasak nedeniyle araştırmamızın içinden çıkartmak zorunda kaldık. İlk defa Amerika'yla aynı anda işe başlamıştık. Bilim adına ülkemizin önü açıktı. Bunu siyasi erke atfetmiyorum. Biz tüm ürünlerimizle ilgili çalışmaları tamamlamıştık. Testler yapıldı ve kullanıcının hizmetine sunulacak şekilde, tıp fakültesi hastanelerine servis yapacak düzeydeydik. Hücresel tedavilerin en eski örneği çiçek aşısıdır. 1980'den bu yana dünyada tek bir çiçek hastalığı yok. Çünkü hücre tedavisi kullanıyoruz. Bu çalışma artık durdurulamaz."

    Kök hücre nedir?

    Kök hücreler vücudumuzda bütün dokuları ve organları oluşturan ana hücrelerdir. Henüz farklılaşmamış olan bu hücreler, sınırsız bölünebilme ve kendini yenileme, organ ve dokulara dönüşebilme yeteneğine sahiptir. Kök hücreler kanser, sinir sistemi hastalıkları, diyabet, organ yetmezlikleri, romatizmal hastalıklar, kalp hastalıkları, kemik hastalıkları ve daha birçok alanda kullanıma imkan veriyor
#05.06.2009 18:34 0 0 0

  • seni çokk seviyorum hocammm
#09.07.2009 15:36 0 0 0