Saray Sarması

Son güncelleme: 02.11.2009 14:18
  • Saray Sarması tarifi - Saray Sarması yapilisi
    noimage
    Malzemeler

    1 litre süt
    1 su bardağı un
    1.5 su bardağı şeker
    1 tatlı kaşığı margarin
    1 paket vanilya
    hindistan cevizi
    dr oetker çilekli krem şanti

    Hazırlanışı

    Süte un ve şekeri ekleyin hafif ateşte kaynayoncaya kadar karıştırarak pişirin ve margarini vanilyayı ilave edin karıştırmaya devam edip ocaktan alın ve soğumadan blendırdan geçirin ve hemen hazırlanmış olan tepsiye(tepsiye 1 parmak kalınlığında hindistan cevizi serin ) muhallebiyi sıra sıra hindistan cevizi ile muhallebiyi karıştırmadan üzerine dökün.(kaşık kullanmadan muhallebi soğumadan çünkü soğuyunca donuyor)birkaç saat bekledikten sonra üzerine krem şantiyi sür,önce tepsinin enine kes sonra boyuna 8-10 parçaya böl arzuya göre..bölünen parçaları rulo halinde sarıp kenarlarınıda hindistan cevizine bulayın tepsiye dizin servis yapın
#05.06.2009 19:37 0 0 0
  • öf öf bu çok hafif ama çok lezzetli oluyor tavsiye ederim.
#09.06.2009 21:48 0 0 0
  • pratik bir tarif teşekkürler
#02.11.2009 14:18 0 0 0