Islak Kurabiye tarifi - Islak Kurabiye yapilisi

Malzemeler

1 Paket Kakao
1/2 paket oda sıcaklığında margarin
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
Aldığı Kadar Un
Şurubu için:
3 cay Bardağı Seker
3 cay Bardağı Su

Hazırlanışı

Şurup malzemelerini küçük bir tencereye koyup, pişirin. Yoğunlaşan şurubunuzu iyice soğutun. Şurup soğuduktan sonra 1 saat kadar buzdolabında bekletin. Hamur malzemelerini karıştırıp, aldığı kadar unla yumuşak bir hamur elde edin. İstediğiniz büyüklükte toplar yapıp, üzerine hafifçe bastırarak, yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizip, 200 derecede üzeri çatlayana kadar pişirin. Sıcak kurabiyeleri, soğuk şurubun içine, hızlıca batırıp, çıkartın ve servis tabağına alıp, antep fıstığı ya da hindistancevizi ile süsledikten sonra, bir gece buzdolabında dinlendirip servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 311
favori
like
share