tatlı çeşitleri - kül kedisi tatlısı tarifi - bal kabaklı tatlı

Malzemeler:

* 1 kilo balkabağı
* 2 su bardağı toz şeker
* 2 paket petibör
* 1 paket krem şanti
* 2 bardak süt
* Ceviz

Yapılışı:

1. Yıkanmış ve doğranmış kabakları tencereye alın, üzerine şekeri ilave edip ağzı kapalı şekilde pişmeye bırakın.
2. Kabaklar yumuşadıktan sonra bir kaç kaşık şerbet ile birlikte kabakları kare borcama alın püre haline getirin. İçine ceviz ekleyip karıştırın ve borcamın her yanına yayın.
3. Krem şantiyi 2 bardak sütle mikserde iyice çırpın.
4. Bisküvileri kabakların üzerine dizin ve krem şantinin yarısını yayın. Bir kat daha bisküvi dizip kalan krem şantiyi de üzerine yayıp cevizle süsleyin. 2-3 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1388
favori
like
share
hhadise Tarih: 02.11.2009 15:19
teşekkürler