zeytinyağlı tava yemekleri

Malzemeler:

* Yarım kilo havuç
* 1 adet orta boy soğan
* 2 diş sarımsak
* 1/4 su bardağı zeytinyağı
* 1 adet küp şeker
* Yarım çay bardağı pirinç
* 1 su bardağı su
* Dereotu
* Tuz ve karabiber

Yapılışı:

1. Yağı geniş bir tavaya döküp, minik minik kıydığınız soğanları kavurun. Havuçları halka halka doğrayıp tavaya ekleyin. 3-4 dakika kavurun.
2. Su, tuz, karabiber ve şekeri ekleyip fokurdatın, ardından pirinci ekleyin.
3. Ağzı kapalı pişmeye bırakın. Pişmeye yakın ince kıyılmış dereotunu ekleyin.Malzemeler pişince ocaktan alın.
4. Soğuk olarak ister limonla ister sarımsaklı yoğurtla servis yapın.

patlıcan tava

Malzemeler:

* 3 adet patlıcan
* 3 adet domates
* 2-3 diş sarımsak
* Yarım çay bardağı zeytinyağı
* 2 yemek kaşığı sirke
* Tuz ve karabiber

Yapılışı:

1. Patlıcanları alacalı soyup,önce ortadan ikiye bölün, sonra onları parmak genişliğinde doğrayın. Yarım saat tuzlu suda bekletin.
2. Bu arada domatesleri rondodan geçirin. Domates rendesinden bir bardağa yakın ayırıp geri kalanına zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyin.
3. Hafif yağlanmış bir tavaya patlıcanları dizip domatesli karışımı üzerilerine döküp ağzı kapalı pişmeye bırakın.
4. Patlıcanların pişmesine 5 dk kala ayırdığımız domates rendesine sirke ve sarımsak ekleyip patlıcanlara ilave edin.
5. Biraz daha pişirip soğumaya bırakın.

İsterseniz yoğurtla servis yapabilirsiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 799
favori
like
share