MALZEMELER:

Çorba için


-2 su bardağı bezelye
-1 adet kuru soğan
-1 su bardağı süt
-1 yemek kaşığı un
-1 yemek kaşığı zeytinyağ
-Tuz , karabiber, kırmızıbiber

YAPILIŞI:


Bezelyeler kuru soğanla birlikte yeteri kadar su ilavesi ile haşlanır. Daha sonra mikserden geçirilir. Diğer taraftan bir tencerede un, yağla birlikte kavrulur. Un kokusu geçtikten sonra hazırlanmış olan bezelye püresi, süt, tuz ve karabiber, kırmızıbiber eklenir. Bir iki taşım daha kaynatıldıktan sonra arzuya göre üzeri dereotu ve kıtır hamur parçalarıyla süslenerek servis yapılır. (Arzu edilirse krema ilavesiyle de yapılabilinir.)

Kıtır hamur parçaları için

MALZEMELER:

-1 yumurta

-yeteri kadar un,tuz ve su

YAPILIŞI:

Tüm malzemeler karıştırılıp yoğrularak çok sert olmayan bir hamur yapılır. Elde edilen hamur, küçük bezelere ayrılır. Bezeler avuç içinde yuvarlanarak 1cm genişliğinde rulo hale getirilir ve tezgah üzerine konur. Birer cm aralıklarla her defasında sonra çevrilmek suretiyle kesilir. Bu durumda şekilleri mevlit şekeri gibi olacaktır. Tavada çok az yağ ilavesi ile bu hamurlar kavrulur ve çorbalarda, salatalarda garnitür olarak kullanılır. Hatta mantının üstünde de kullanabilirsiniz.

AFİYET OLSUN

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 342
favori
like
share