diyarbakır yöresel yemekleri - diyarbakır yemek tarifleri - yöresel tarifler - güneydoğu mutfağı

Malzemeler
3 domates
1 demet maydanoz
5 dal taze soğan
4 sivri biber
1 soğan
Yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
1 çorba kaşığı kuru nane
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Yapılışı
1. Domatesin kabuklarını soyun. Maydanozu yıkayıp kurulayın. Soğanın kabuklarını soyun. Taze soğanları temizleyin. Biberlerin sap ve çekirdeklerini çıkarın.
2. Hazırladığınız sebzelerin hepsini incecik kıyıp salata tabağına alın ve harmanlayın. Limon suyu, kırmızı tozbiber, kuru nane, tuz ve zeytinyağı ekleyip karıştırın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 992
favori
like
share