Kahvaltı Tarifi-1

2 adet kuru kayısı
1 yemek kaşığı mısır unu
1 tatlı kaşığı tahin
1 çay kaşığı tereyağ
1 su bardağı su (200ml)
1 tatlı kaşığı pekmez
Kahvaltımızın hazırlanışı
Kuru kayısıyı küçük küçük doğrayıp bir cezvede su ile pişirin Tereyağını eritip mısır ununu hafif pembeleşene kadar kavurun Kayısılı suyu mısır ununa dökün huzlı hızlı karıştırarak topak olmasını engelleyin Sürekli karıştırarak kısık ateşte 10 dakika pişirin Mama muhallebi kıvamında olmalı, çok katılaşırsa sıcak su ilave edip biraz daha pişirin Biraz soğuyunca tahin ve pekmezi ilave edin

Mısır ununu kavurmadan direkt cezvedeki kuru meyveli suya katarak muhallebi pişirir gibi hazırlayabilirsiniz


Kahvaltı Tarifi-2
1 adet haşlanmış yumurta
1 kibrit kutusu suda bekletilip tuzu alınmış beyaz peynir
1 çay kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı zeytinyağı
biraz ekmek içi
1 çay bardağı süt veya devam maması
1 çay kaşığı bal(1 yaşından sonra)

Yumurta,peynir ve ekmek içi iyice ezildikten sonra diğer malzemeler karıştırılır ve en son üzerine ısıtılmış süt katılır

Kahvaltı Tarifi-3

1 Adet yumurta
Yarım Muz
1 kibrit kutusu suda bekletilip tuzu alınmış beyaz peynir
1 çay kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı zeytinyağı
1 tane ceviz(iyice ezilmiş)
1 kaşık pekmez
biraz ekmek içi
1 çay bardağı süt veya devam maması

Yumurta,peynir muz ve ekmek içi iyice ezildikten sonra diğer malzemeler karıştırılır ve en son üzerine ısıtılmış süt katılıp muhallebi kıvamına getirilir

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 2940
favori
like
share
ramax Tarih: 04.07.2009 15:10
tam kardeşime göre tarifler.kardeşim bayram edecek