Basit şambaba tatlısı

Son güncelleme: 06.06.2009 23:38
  • noimage

    Basit şambaba tatlısı
    1 su bardağı un
    2 adet yumurta
    yarım kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
    1 tatlı kaşığı şeker
    1 tutam tuz
    1 corba kaşığı aycicek yağı
    Şurubu için
    1 bucuk su bardağı şeker
    2 su bardağı su
    1/4 limonun suyu
    üzerine yarım paket kakaolu puding
    yada çikolatalı sos olabilir
    Yapılışı
    Unun ortasını havuz gibi açalım.Bir tatlı kaşığı şekeri yeteri kadar suyla eritip mayayı kabartalım.
    Yumurtalara kabaran mayayı, bir tutam tuzu ve ayçiçek yağını ilave ederek yoğuralım.Tek kişilek ya da
    alminyum kek kalıplarını yağlayıp, şeker serpelim.Hamuru küçük kalıplara eşit miktarda paylaştıralım.
    Tepsiye dizerek,oda sıcaklığında yarım saat bekletelim 11o dereceli fırında 15 20 dakika pişirip
    fırından cıkaralım.Şekeri suyu ve limon suyunu kaynatarak,şurubu hazırlayalım..
    Şambaları kaynayan şerbete ekleyip,ter yüz ederek birkac dakika kaynatatalım.Tatlının üzeri için.
    yarım paket pudıngi. veya çikolata sosunu üzerindeki tarife göre hazırlayalım.basit şambabaların
    üzerine dökerek ve krem şantiyle süsleyip servis yapalım..Afiyet olsun....
#06.06.2009 23:38 0 0 0