Basit şambaba tatlısı
1 su bardağı un
2 adet yumurta
yarım kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tutam tuz
1 corba kaşığı aycicek yağı
Şurubu için
1 bucuk su bardağı şeker
2 su bardağı su
1/4 limonun suyu
üzerine yarım paket kakaolu puding
yada çikolatalı sos olabilir
Yapılışı
Unun ortasını havuz gibi açalım.Bir tatlı kaşığı şekeri yeteri kadar suyla eritip mayayı kabartalım.
Yumurtalara kabaran mayayı, bir tutam tuzu ve ayçiçek yağını ilave ederek yoğuralım.Tek kişilek ya da
alminyum kek kalıplarını yağlayıp, şeker serpelim.Hamuru küçük kalıplara eşit miktarda paylaştıralım.
Tepsiye dizerek,oda sıcaklığında yarım saat bekletelim 11o dereceli fırında 15 20 dakika pişirip
fırından cıkaralım.Şekeri suyu ve limon suyunu kaynatarak,şurubu hazırlayalım..
Şambaları kaynayan şerbete ekleyip,ter yüz ederek birkac dakika kaynatatalım.Tatlının üzeri için.
yarım paket pudıngi. veya çikolata sosunu üzerindeki tarife göre hazırlayalım.basit şambabaların
üzerine dökerek ve krem şantiyle süsleyip servis yapalım..Afiyet olsun....