Çocuğun mutluluğu

Son güncelleme: 07.06.2009 00:58

  • noimage

    ÇOCUĞUN MUTLULUĞU!!!

    Çocukların sonsuz bir mutluluğa sahip olduğunu düşünür bazı kimseler kimileri en güzel yıllar olarak tanımlar çocukluk çağını zor anlarında şimdi çocuk olsaydım diyerek çocukluk yıllarına duyduğu özlemi dile getirir pek çok kişi..

    çocukların sürekli mutlu olduğunu sanmak yanıltır kişileri oysa çocuğun kendine özgü bir dünyası olduğu unutulmamalı istek özlem düşünce ve duyguları iç dünyasında doğar gelişir bazen biçim değiştirir.

    Tutkuları olur çocuğun kendine ait örneğin doğa sevgisi balkonda yetişirdiği çiçeklerine özenle bakıyor çocuk sevgisini emeğini veriyor onlara çiçeklerinin güzelliğinde buluyor yaşamın güzelliğini anlamını.

    Çiçekler Avutmaz.....

    Bir gün aile yaşamında onu derinden etkileyen bir şeyler olur. Eşiyle tartışan anne kardeşinin evinde dinlenir bir süre evden ayrılırken öfkeyle sizi bırakacağım demiştir.

    Çocuk babasına sorular sorar yeni durumla ilgili babası pek ilgilenmez onunla derslerini çalışmasını söyler yalnız.

    Çocuk kendini güçsüz çaresiz hisseder çiçekleriyle bile avunamaz o süreç içinde bazen ablasıyla paylaşır sorunlarını annesinden ayrı kaldığı günler, yıllar kadar uzun gelir ona,oysa aradan bir hafta geçmiştir.

    O sabah ablası uyandırır çocuğu annesi telefonla aramıştır onları iki kardeşin yüzü güler birden annelirinin eve döneceği haberine çocukların gözlerinde sevinç ışıltıları yansıtan annelerinin sesidir.Mutluluğun sesi...



    Çocuklarını mutlu edemeyen büyükler mutlu olabilirler mi büyüklerin görevi çocukların tertemiz dünyasına iyi güzel doğru yararlı olanı sunabilmektir.Olumsuz gelişmeler karşısında çocuklarının korku ve kaygılarını giderecek ilgi ve sevgiyi göstermektir.Çocuğuna destek olmak ona doğru yolu göstererek yardımcı olmaktır anne babanın üzerine düşen.



    İçten Sevgiler

    Çocukların büyüklerinden beklentisi, huzurlu aile ortamı, barış kardeşlik duygularıyla birbirine bağlı sevgi saygı dolu anlayışlı büyükler.

    Temiz bir çevre, oynayabilecekleri oyun alanı ortak istekler. Çocukların yüreklerindeki o tertemiz, içten abartısız sevgileri hiç eksilmesin. Umutları doğsun her yeni günle birlikte onları başarıya götüren.Bu günlerinin mutluluğunu duyumsayarak koşsunlar geleceğe doğru "yarının büyükleri" dediğimiz sevgili çocuklar.

    Çocukların sağlığı, çoşkusudur büyüklerin sevindiren. çocukların başarısı, inancı, güveni, doğru davranışlarıdır.Yetişkinleri onurlandıran.Bir toplumun yaşama sevincidir çocukların mutluluğu........
#07.06.2009 00:58 0 0 0