Taze Üzüm ve Kuru Üzümün Faydaları

Son güncelleme: 07.06.2009 12:41
  • üzümün yaraları - mide hatalıkları - karaciğer hastalıklarına üzümün yararları
    Taze ve kuru olmak üzere severek tüketilen bu meyve özellikle sindirim organları üzerinde olumlu etkiler yapıyor...
    noimage
    Üniversitelerde 700 yıl ders olarak okutulan hekimlerin piri İbn-i Sina'nın 'Tıp Kanunu' kitabından bugüne kadar hiçbir yerde rastlamadığınız çok özel formülleriyle şifa bitkilerin reçeteleri

    Dr. Yaman SÖNMEZ ve Tarihçi Ahmet ALMAZ hazırladı.

    Mide ve karaciğer dostu

    TAZE ÜZÜM

    Taze üzüm ve kuru üzüm, bağırsak ağrılarına çok iyi gelir. Mide ve karaciğere şifadır. Kuru üzüm, böbrek ve mesaneye faydalıdır. Taze üzüm bağırsakları uyarır, gaz yapar...

    Beyaz, kırmızı olan, siyah kırmızı olanıyla inceliği, tadı, sertliği ve diğer özellikleri bakımından aynı ise de, beyazı tercih edilir. Üzüm toplandıktan sonra iki ya da üç gün bekletilirse, daha iyi olur.

    İÇERİĞİ

    Üzüm kabuğu, soğuk ve kurudur; hazmı zordur. İçi sıcak ve rutubetlidir. Onun tohumları kuru ve soğuktur.

    YARARLARI

    Yararları: Üzüm, dalından koparıldığında yenirse, gaz yapar; fakat kabuğu kuruyana kadar asılan üzüm çok besleyicidir. Bu yönüyle üzüm incire benzer; pek az zararlı yöne vardır.

    Çoğunlukla besleyicidir. İncirden biraz daha az besleyicidir. Olgun üzümün zararı olgun olmayan nispetle daha azdır. Eğer o hazmedilirse, absorbe edilmesi (emilmesi), beslemesi zorlaşır. Üzümün olugununun besleyici değeri, genellikle onun suyundan fazladır. Ancak, onun suyunun nüfuz etmesi (emilmesi) daha hızlıdır.

    BESLENME ORGANLARI

    Taze üzüm ve kuru üzüm, bağırsak ağrılarına çok iyi gelir. Kuru üzüm, böbrek ve mesaneye faydalıdır ve dalından koparılmış üzüm, bağırsaklarda uyarıcı etki yapar. Gaz yapıcı özelliği vardır; bütün üzümler mesane için zararlıdır.
#07.06.2009 12:40 0 0 0
  • emeğine sağLıK...
#07.06.2009 12:41 0 0 0