Guatr Ameliyatı

Son güncelleme: 07.06.2009 18:00
  • Ülkemizde son senelerde kanser hastalarının çoğalması sebebiyle çalışma alanı olarak troid hastalıkları hakkında çalışan ve endokrin cerrahi çalışmaları yapan Prof. Dr. Yusuf Bükey ülkemizin guatr ameliyatlarında dünyanın en ucuz ve en hızlı ameliyatlarına olanak sağladıgını bildirdi.
    Prof. Dr. Yusuf Bükey, senede ortalama 1000 ameliyatı başarı ile gerçekleştirdiklerini belirtti.

    Hatta Bükey'in bu zamana kadar yaptığı ameliyatlar tek tek sayılsa bir dünya rekoru çıkması içten bile değil ortaya. Ülkemizin coğrafi yapısı nedeniyle tiroidin büyük bir sorun olduğunu anlatan Bükey, bu nedenle cerrahi ekibiyle yılda yaklaşık bin ameliyat yaptığını anlatıyor: "Trioid hasta sayısı fazla olduğu için şartları zorlayıp daha fazla ameliyat yapmak zorunda kalabiliyoruz. Başka türlü 6 ay sonrasına randevu vermek zorunda kalırız. Ama bir kanser hastası beklemez. Bu sayı her zaman böyle olmaz ama, arkadaşlardan rica edip, onların ameliyat masalarına sarkıp, haftada on, on beş, bazen yirmiye yakın ameliyat yapıyoruz. Ben ve ekibim senede bine yakın ameliyat yapmış oluyoruz. Bu dünya standartlarının üzerinde bir sayı. Bu nedenle bu ameliyatlarda çok iyiyiz. Bir işi çok yaparsan daha iyi öğrenirsin. Biz bu işi çok yaptığımız için riskimiz az. Yurt dışında bizim kadar iyi guatr ameliyatı yapmıyorlar."

    Prof Dr. Bükey ve ekibi önceden bir buçuk iki saatte bitirmenin mümkün olmadığı guatr ameliyatı süresini de yarım saate düşürmüş bulunuyor.. Bunun deneyimleri ve teknolojinin gelişmesi sayesinde mümkün olduğunun altını çizen Prof. Dr. Bükey, "Harcadığımız 3 dakika şimdi 1 dakikaya indi. Eskiden korkulan bir ameliyat olan guatr ameliyatı çok basit hale geldi. Dünyada 45 dakikayla bir saat arasında olan standartı biz yarım saate indirdik. Bazı zamanlarda hastayı aynı gün içinde eve gönderebiliyoruz" diyor. Prof. Dr. Bükey, guatr ameliyatı için yurt dışına gitmenin saçma olduğunun da altını çiziyor.
    Çünkü guatr ameliyatı ülkemizde daha profesyonel ellerde, daha kısa bir zaman diliminde ve çok daha ucuza yapılıyor. Türkiye'de 2000 dolara malolacak bir ameliyat için, yurt dışında sadece doktor 5000 $ istemekte ve buda bütçeleri zorlamaktadır..
#07.06.2009 12:53 0 0 0
  • bu bilgin icin sagol
#07.06.2009 18:00 0 0 0