Malzemeler:

- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 adet yumurta
- 3-4 yemek kaşığı incecik kıyılmış taze nane
- 1 su bardağı un
- 1/2 çay kaşığı saf vanilya
- 1/2 paket kabartma tozu
Süsleme için:
- 40 g bittter çikolata
- 2 yemek kaşığı badem

Yapılışı:

1. Küçük bir tencereye tereyağını, sütü, şekeri ve kakaoyu koyun, ocağa alın. Bir taşım kaynadıktan sonra altını kapayın. Bu karışımdan 1 çay bardağını bir kenara ayırın.

2. Yumurtaların sarısını ve akını ayırın. Akları porselen veya cam bir kaseye alarak kar haline gelinceye kadar mikserin önce düşük sonra yüksek devrinde çırpın.

3. Yumurta sarılarını ılınmış olan kakaolu karışıma ekleyin, çırpın. Naneleri ekleyin, tekrar çırpın. Un, vanilya ve kabartma tozunu birlikte eleyerek ekleyin, karıştırın.

4. En son yumurta aklarını söndürmeden tahta bir kaşıkla hamura ekleyin. Yağlayıp unladığınız küçük yuvarlak bir kalıba dökerek 175 derece ısıtılmış fırında 35-40 dk kadar pişirin (kitabın önerisi 150 derecede 30 dk, siz kendi fırınınıza göre ayarlayın.)

5. Keki fırından aldıktan sonra ayırdığınız karışımı üzerine dökün, bıçakla birkaç yerinden delerek yedirin.

6. Bitter çikolatayı benmari usulü eriterek yağlı kağıt üzerine ince bir tabaka halinde yayın, soğutun. Daha sonra parçalara bölerek soğumuş olan kekinizin üzerine serpiştirin.***

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 399
favori
like
share
NaZ Tarih: 07.06.2009 18:16
Çikolata ve taze nane güzel bir kombinasyon ama naneyi iyi ayarlamak lazim yoksa aci bir tad olur.

ellerine saglik Sayeste
ILNUR Tarih: 07.06.2009 16:54
naneyle hoş olur mu ki