Pele

Son güncelleme: 22.04.2010 18:21
  • Pele Kimdir - Pele Resimleri - Pele Biyografisi - Pele Hakkında
    Edson Arantes do Nascimento Pele, 1940 yılında dünyaya geldi. Futbola Bauru Atletic takımında başlayan Pele, 1955'te geçtiği Santos Kulübü'nde 1956'da A takımına alındı.

    İlk Dünya Şampiyonluğu'nun 1958'de tattı. Yedekler arasında İsveç'e götürülen Pele oyuna girdiği zamanlarda başarılı futboluyla dikkatleri üzerine çekti ve Milli Takımın ilk onbirinde yer alarak kupayı kaldıranlar arasına girdi. 1962 Dünya Kupası onun için kötü bir dönemdi. Pele sakat olduğu için bu milli takıma çağrılmadı.

    Futbol'un taçsız kralı olarak adlandırılan Pele, 1970 dünya kupasında hem olgun bir futbolcu hem de dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcusu olduğu gösterdi ve Brezilya bu dünya kupasından da şampiyonlukla çıkarak 3 kez kupayı evine götürdü.

    Her an her şeyi yapabilecek teknikte bir oyuncu olması, rakiplerin korkulu rüyası haline getirdi onu fakat o bununla şımarmak yerine kendisini daha da geliştirmeye çalıştı. 1974 yılına kadar oynadığı Santos takımında tam 1284 gol attı. O da tatilini ABD'de geçirdi ve New York Cosmos takımına transfer oldu. 1977'de de futbolu bıraktı.

    Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük futbolcusu olarak gösterilen Pele, bütün dünyada futbol için ölçü ve hedef olarak gösterilmektedir.

    noimage




    https://www.main-board.com/unluler/231322-pele-resimleri.html
#07.06.2009 22:49 0 0 0
  • Pele Kimdir - Pele Resimleri - Pele Biyografisi - Pele Hakkında Pele kim kimdir
    Pele hayati Pele oyunculugu Pele futbolu Pele



    Pelé asıl adı Edison Arantes do Nascimento,
    (d. 23 Ekim 1940 Três Corações), forvet mevkiinde görev almış futbolcudur.

    Futbol kariyeri

    noimage
    Kulüp takımları kariyeri


    Dünya'da bilinen adıyla Pelé, 23 Ekim 1940'da doğdu. Aile tarafından pepe takma adıyla çağrılırdı ama kuzenleri ve küçük arkadaşları tarafından yaramaz anlamına gelen 'peli lakabı takıldı, bu lakap zamanla Pelé oldu.

    11 yaşında keşfedilene kadar ayakkabı parlatıyordu. 4 yıl sonra onu keşfeden De Brito, pele nin bir gün Santos'un yöneticilerine "bu çocuk dünyanın en iyi futbolcusu olacak" dedi. Sonraki sezonda Pelé, ligin yıldız oyuncusu olunca bu sözün doğruluğunu ispatlamış oldu.

    Kariyerine Brezilya Ligi'nin ünlü takımlarından Santos'da başlayıp ve yine ünlü bir kulüp olan Cosmos'ta bırakmıştır. Futbol tarihinde en çok gol kralı olan futbolcudur. Cosmos forması ile bir sezon boyunca ligde 52 kupada 12 gol kaydederek "en fazla gol atan gol kralı" olarak futbolu bırakmıştır.

    Dünya'nın gelmiş geçmiş en iyi futbolcularından biri olarak kabul görmektedir. 3 kere, Dünya Kupası'nı kazanan takımda yer almıştır. İlk dünya şampiyonluğunu 1958 yılında yaşadı. Futbol kariyerinde 1281 gol atarak kırılması çok zor olan bir rekora imza atmıştır.

    Bununla beraber Pele, kariyeri boyunca 6 defa bir maçta 5 er gol kaydederek ayrı bir başarıya daha imza atmıştır. 30 defa da bir maçta 4 er gol kaydeden Pelé tam 92 maçta da hat-trick yapmıştır.


    Nijerya Pelé 'nin maçını izlemek için Biafra ile yaptığı savaşta 2 günlük ateşkes ilan edilmiştir.

    Bir başka olayda Brezilya Ligi'nde oynanan bir maçta Pelé 'nin oyundan atılması sonrası taraftarların isyan etmiş ve hakemi zor durumda bırakmıştır. Bunun üzerine Pelé 15 dakika sonra oyuna tekrar dönmüştür. Bu olayda en dikkat çek şey ise hakem hakkında hiçbir cezai işlem uygulanmaması hatta hakemin takdir edilmesidir.

#22.04.2010 18:21 0 0 0