Patatesli Kuzu Külbastı

Son güncelleme: 20.06.2009 11:11
  • kül bastı tarifi

    noimage

    Patatesli Kuzu Külbastı İçin Malzemeler

    * Yarım kilogram külbastılık et
    * 5 adet patetes
    * 1 su bardağı ceviz
    * 250 gram taze fasulye
    * 2 sap çubuk makarna

    Biberiye sos için:

    * 2 adet domates
    * Zeytinyağı
    * Biberiye

    Garnitürü için:

    * 1 adet kabak
    * 2 adet havuç
    * 250 gram taze fasulye
    * 2 adet domates

    Patatesli Kuzu Külbastı Tarifi

    5 adet patatesi haşalayın. Haşlanmış olan patatesleri rendeleyin ve bir karıştırma kabına alın üzerine tuz, karabiber ve zeytinyağı ilave ederek karıştırın. Havuçları, kabağı ve taze fasulyeyi iri şekilde kesin ve haşlayın.

    Tavaya sıvıyağ ekleyin üzerine etleri alın ve oacağın altını açıp alt üst etleri pişirin. 2 adet dometesi yemeklik doğrayın ve tavaya alın üzerine biberiye ekleyip soteleyin. Diğer 2 domatesi ortadan 2'ye kesin ve çekirdek yatakların çıkartın ve içine haşalanmış olan sebzeleri paylaştırın.

    Yuvarlak bir çember yardımıyla patesli karışımdan yuvarlak şekiller çıkartın. Servis tabağının oratsına yuvarlak şekilli patatesi yerleştirin üzerine pişmiş olan etleri ielave edin.

    Servis tabağınnın kenarlarına domatesli haşlanmış sebseleri ilave edin. Sotelenmiş olan domatesli ve biberiyeli sostan yemeğin üzerine dökün.
#08.06.2009 08:27 0 0 0
  • emegine saglik
#20.06.2009 11:11 0 0 0