Malzemeler

Tabanı için;
2 paket burçak büsküvi / 50 gr tereyağ

üst kısım;
2 paket labne peynir
200 ml/1 kutu krema
1 sb toz şeker
1/2 limon suyu
2 yaprak jelatin ( kırılıp yarım çay bardağı kaynar su ile eritilecek)

üzerine
alternatif 1: donmuş vişne/hazır ahududu sos


yapılışı;

1. büsküviler rondodan çekilip erimiş tereyağ ile karıştırılır, kelepçeli kalıbın tabanına iyice bastırarak yerleştirilir. buzdolabında bekletilir.
2. labne peynir, krema, toz şeker, limon suyu mikserle karıştırılır. eritilen jelatinde eklenip karıştırılır, hazırlanan tabanın üzerine dökülür. sertleşmesi için dolapta bekletilir.
3. üzerine arzu edilen sos hazırlanır sertleşen cheesecake'e eklenip 1 gece buzdolabında bekletilir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 404
favori
like
share