Buzlu Su İçerek Formda Kalın

Son güncelleme: 08.06.2009 10:36
  • formda kalma - zayıflama - diyet
    Yaz mevsimi yaklaştıkça, forma girmek ve fazla kilolardan kurtulma telaşı başlar. Günlük temponuzu aksatmadan ve sağlığınızı riske atmadan kilo verebilmeniz mümkün.

    noimage

    Yetişkin bir kadının günlük kalori ihtiyacı 2200 kaloridir. Sebze ağırlıklı beslenmek ve kahvaltı yapmak kalori gereksinimi karşılar. Tabii ki soslu makarnalar, et yemekleri ve baştan çıkaran tatlılar nedeniyle 2200 kalorinin üzerinde alımlar gerçekleşebiliyor. Fazladan aldığınız kalorileri yakmak için pratik bir önerimiz var; buzlu su içmek.
    Su içmek vücut sağlığı için en gerekli besinlerden biridir. Besin olarak kabul edilmesinin nedeni 0 kalori olması ve tokluk hissi vermesidir. Diyet yaparken sağlıklı kilo vermek için günde 2 litre su içmeniz gerekir. İçtiğiniz her bardak suyun için bir miktar su ekleyerek toplamda 200 kalori yakabilirsiniz.
    Buzlu su içtiğinizde vücut ısısında bir düşüş gerçekleşir ve sonucunda serinleme hissi yaşarsınız. Vücudunuz tekrar eski ısıya ulaşabilmek için beyne yeni enerji mesajı gönderir. Beyin bu mesajı yerine getirerek vücudun daha fazla kalori yakarak ısı üretmesini sağlar. Bu minik hileyle günde ekstra 200 kalori yakabilirsiniz.
    Su içmeyi sevmiyorsanız tatlandırmak için bardağın içine bir dilim limon ekleyebilirsiniz. Fazla su içmenin vücutta şişkinliğe yol açtığına dair iddialar vardır. Aksine yetersiz su içildiğinde vücutta şişkinlikler oluşur. Susuz kalan vücutta toksin üretimi gerçekleşir ve şişer. Bu nedenle bol su içmek vücuttaki zararlı toksinlerin atılmasında da faydalıdır.
    Elbette ki yalnızca buzlu su içmek kilo vermenizi sağlamaz. Düzenli beslenmeli, hoşlandığınız türde spor yapmalısınız.
#08.06.2009 10:29 0 0 0
  • saoL cnm anneme tavsiye ediceğim...
#08.06.2009 10:36 0 0 0