İşte OLED gözlük

Son güncelleme: 08.06.2009 10:41
  • noimage

    OLED teknolojisi ilginç cihazlar üretmek için kullanıyor. Bunlara sıra dışı bir gözlük de eklendi!


    İstediğiniz verilerin tam olarak gözünüzün önünde olması için artık bir jet pilotu veya gizli servis ajanı olmanıza gerek yok. Almanya'daki Fraunhofer Enstitüsü öğrencilerinin geliştirdiği bu OLED'li gözlüğe sahip olmanız yeterli. Geliştirilen gözlük mikro bir OLED ekrana sahip ve görüntüyü doğrudan kullanıcının retinasına gönderebiliyor. Bu sayede görüntü tam olarak gözün önünde beliriyormuş gibi algılanabiliyor.

    Bazı yönlerden bu gözlüğe benzer cihazları daha önce de görmüştük ama Alman öğrenciler işi bir adım daha ileri götürerek gözlüğün, gözün hareketlerini de algılamasını sağlama yönünde çalışmalarını sürdürüyorlar. Bu sayede kullanıcılar göz hareketleri ile verileri etkileşimli bir şekilde kullanabilecek ve klavye veya fare gibi ek araçlara ihtiyaç duymayacaklar. Örneğin gözünü aşağıya oynatarak okumakta olduğunuz metnin bir sonraki sayfasına geçebilecek veya gözünüzü sağa oynatarak bir sonraki resmi görüntüleyebileceksiniz.

    Proje ile ilgili açıklama yapan Fraunhofer'dan Michael Scholles, bu gözlüğün özellikle pilotların uçuş bilgilerine hızlı ulaşmaları veya cerrahların ameliyat esnasında hastanın tıbbi verilerini pratik bir şekilde kontrol edebilmeleri için kullanılabileceğini söylüyor.
#08.06.2009 10:38 0 0 0
  • hmm çok ilginç
#08.06.2009 10:41 0 0 0