Makyaj Temizleme

Son güncelleme: 08.06.2009 10:48
  • makyaj silme - makyaj çıkarma
    Kozmetik ürünleri tozla ve cilt atıklarıyla birleşerek cildimizin iltihaplanmasına neden olabilirler. Ayrıca kirlenme cildin nefes almasını engeller.
    noimage
    Makyaj çıkarırken dikkatli olmalı cildinizi germemelisiniz. Temizleme ürünü cilt tipinize ve cildinizin durumuna uyum sağlanmalıdır.

    İlk olarak ruj çıkarılmalıdır. Bunu en iyisi dudak kenarlarınızdan ortasına doğru bir pamukla silerek gerçekleştirebilirsiniz. İkinci etap göz makyajının temizlenmesidir. Bu aşamada daha dikkatli olmalısınız çünkü göz çevresi derisi çok elastik değildir ve gözler mikrop kapmaya ve alerjiye çok müsait organlardır. Kirpik rimelini çıkarmak için kirpiklerin altına bir pamuk konulmalı sonra dikkatli bir şekilde kirpikler rimelden arındırılmalıdır. Bunu yaparken uygun makyaj çıkarıcısını kullanmalısınız.

    Göz makyajını çıkarmada kendi hazırladığınız ürünü de kullanabilirsiniz. Bunun için pamuğu suda ıslatın azcık sıkın üzerine zeytinyağı veya ayçiçeğiyağı dışında diğer bitkisel yağ damlatın. Bu tamponla göz üstü makyajınızı iç kısımdan başlayarak dışa doğru silmeye başlayın. Daha sonra tamponu çekmeden dıştan içe getirin. Zonra pamuğu yıkayın ve prosedürü tekrarlayın.

    Yüz makyajını ise uygun makyaj çıkarıcı veya temizleme sütü kullanarak çıkarabilirsiniz.
#08.06.2009 10:45 0 0 0
  • saoL cnmm
#08.06.2009 10:48 0 0 0