Öyle Bir Ömür Geçir Ki

Son güncelleme: 10.06.2009 14:40
  • Gürültü patırtının ortasında sessizce, sükunetle dolaş; sessizliğin içinde huzur var. Sakın bunu unutma. Herkesle dost olmaya çalış. Sana bir kötülük yapıldığında verebileceğin en iyi karşılık: unutmak olsun. Bağışla ve unut.. ama kimseye teslim olma.. içten ol; telaşsız anlat.. kısa, açık ve net konuş.. başkalarına da kulak ver.. aptal ve cahil oldukları zaman bile dinle onları; çünkü, dünyada herkesin bir öyküsü vardır.

    Yalnız.. yaptığın planları değil.. başardıklarının da tadını çıkar, ne kadar küçük olursa olsun işinle ilgilen. Hayattaki dayanağın işindir. Unutma. Sevebileceğin bir iş seçersen yaşamında bir an bile çalışma ve yorulmuş olmazsın. İşini öyle seveceksin ki, başarıların bedenini ve yüreğini güçlendirirken verdiklerinle de yepyeni hayatlar başlatmış olacaksın. Olduğun gibi görün.. Ve göründüğün gibi ol.. Sevmiyorsan eğer.. Sever gibi yapma.. Çevrene, tanıdıklarına, önerilerde bulun.. Fakat asla hükmetmeye kalkma..

    İnsanları yargılarsan onları sevmeye zamanın kalmaz. Ve unutma ki. İnsanlığın sevgi konusunda yüz yıllardır öğrenebildiği bir kumsaldaki kum taneciği bile değildir.. Hayatta kaybedebilirsin.. Kaybetmeyi... Ahlaksızca bir kazanca tercih et. Birincisinin acısı bir an, ötekinin vicdan azabı bir ömür boyu sürer. Bazı idealler o kadar değerlidir ki; o yolda mağlup olman bile zafer sayılır. Bu dünyada bırakacağın en büyük miras dürüstlüktür.

    Yıllar geçiyor, geçecek.. Yılların geçmesine öfkelenme.. Gençliğe yakışan şeyleri gülümseyerek teslim et geçmişe. Yapamayacağın şeylerin yapabileceklerini engellemesine izin verme. Rüzgarın yönünü.. değiştiremiyorsan.. yelkenlerini.. rüzgara göre ayarla.. Çünkü dünya, karşılaştığın fırtınalarla değil, gemiyi limana getirip getirmediğinle ilgilenir. Ara sıra kendini tutamayabilirsin.. Yüreğini isyana kaptırabilirsin.. Fakat unutma Evreni yargılamak imkansızdır. Onun için kavgalarını sürdürürken bile kendinle barış içinde ol...

    Annenin seni doğurduğu saatleri hatırlıyor musun? Sen ağlarken, herkes sevinçle gülüyordu. Öyle bir ömür geçir ki, sen öldüğünde herkes ağlasın..Sabırlı, sevecen ol.. Erdemini yitirme.. Önünde sonunda sahip olduğun tek servet yine kendinsin..
#08.06.2009 14:21 0 0 0
  • Sana bir kötülük yapıldığında verebileceğin en iyi karşılık: unutmak olsun. Bağışla ve unut.. ama kimseye teslim olma.. içten ol; telaşsız anlat.. kısa, açık ve net konuş.. başkalarına da kulak ver.. aptal ve cahil oldukları zaman bile dinle onları; çünkü, dünyada herkesin bir öyküsü vardır.



    _________Evet herkesin bir öyküsü var ama acı ama tatlı ..Farklı farklı...Emeğinize sağlık arkadaşım..
#10.06.2009 14:40 0 0 0