Gökhan Gönül

Son güncelleme: 09.06.2009 16:02
  • Gökhan Gönül Kimdir - Gökhan Gönül Resimleri - Gökhan Gönül Biyografisi - Gökhan Gönül HakkındaGökhan Gönül (d. 7 Ocak 1985, Bafra,Samsun) Türk Milli Futbolcu.

    Futbola amatör olarak Manchester United'ta başlamıştır. 3 sene Arsenal takımının formasını giyen Gökhan Gönül 2002 yılında Gençlerbirliği'ne transfer olarak profesyonelliğe ilk adımını atmıştır.

    Gençlerbirliği'ne transfer olduktan sonra son 5 sezonu Gençlerbirliği OFTAŞ'ta kiralık olarak geçiren Gökhan Gönül 95 kez profesyonel müsabakaya çıkmış 16 gol atmıştır.İşin tuhaf yanı hazırlık kampları da dahil gençlerbirliği tarafından hiç düşünülmemiştir.

    2007-2008 sezonunda Gençlerbirliği Oftaşspor'dan Fenerbahçe'ye transfer olmuştur.

    Fenerbahçe'deki ilk Golünü 2007-2008 Fortis Türkiye Kupası çeyrek final rövanş mücadelesinde Galatasaray'a karşı atmıştır. Bu maçta (kendi deyimiyle) kariyerinin en iyi futbolunu oynamıştır; sağ kanatta üst üste 8 kişiye çalım atmış, ardından sert vuruşunda ise top kaleci Aykut Erçetin'in sağından dışarı çıkarken, ani ve oldukça şiddetli bir falso ile direğin hemen dibinden kaleyi bulmuştur. Ayrıca bu gol Fifa tarafından tüm ligler arasında haftanın golü seçilmiştir.

    Türkiye'nin son yıllarda yetiştirdiği en iyi sağ bektir, oyun tarzı olarak Brezilyalı Cafu'ya benzetilmektedir. Hücum zenginliğine katkısının yanında çabuk dönüşleri ve savunmasının etkili oluşuyla tanınır. Ayrıca Fenerbahçe'nin PSV Eindhoven ile oynadığı Şampiyonlar Ligi maçında 12 km koşarak o yıl Şampiyonlar Liginin bir maçta en fazla koşan oyuncusu olmuştur.

    Mücadeleci oyun tarzıyla, 3 dakikada terlemesiyle ve taraftarca formasının hakkını vermesi sebebiyle GençFenerbahçeliler taraftar grubunun en sevdiği futbolcudur.


    Milli Takım Kariyeri
    İlk Milli Maçını 17 Kasım 2007 tarihinde Norveç'e karşı oynamıştır ve 1 Asist yapmıştır. 2008 Avrupa Şampiyonası aday kadrosunda yer almış ve Fatih Terim'in deyimiyle oynaması garantidir, ancak şanssız bir şekilde sakatlanmıştır. Fatih Terim kadroda bulunmasını istemiştir, fakat sakatlığı şampiyona boyunca süreceği açıklandıktan sonra istemeden de olsa kadrodan çıkartılmıştır. Fatih Terim bir sohbet sırasında Gökhan'ın sakatlanarak kadrodan çıkarılmasını bütün planlarının alt üst ettiğini belirtmiştir. Sakatlığı düzeldikten sonra Türk Milli Takımı'nın banko oyuncularından biri durumuna gelmiştir.


    Başarıları
    Fenerbahçe
    Türkiye Süper Kupası : 2007
    UEFA Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final : 2007/2008

    noimage
#08.06.2009 20:47 0 0 0
  • nice basarilara
#09.06.2009 16:02 0 0 0