Yuvarlanmış Omlet tarifi - omlet tarifi - Yuvarlanmış Omlet yapilisi

Malzemeler
• 8 adet yumurta
• 2 ?3 yemek kaşığı süt
• Tuz ve karabiber
• 4?5 yemek kaşığı zeytin yağı
• Yarım acı biber
• 2 diş sarımsak
• 110?170 gr. arası keçi peyniri
• 3 yemek kaşığı dereotu
• 3 yemek kaşığı kişniş otu
• Krema (Tercihe bağlı, servis yaparken)

Tarif

2 adet yumurtayı biraz sütle karıştırarak, dört adet ayrı omlet yapın. Baharatı ekleyin. Bir iki kaşık zeytin yağını omlet tavasına döküp, orta ateşte kızdırın, ancak yağ çabuk kızdırılmamalıdır. Gereken miktardaki çırpılmış yumurtayı tavaya döküp, orta ateşte pişirin. Her iki tarafını da çevirip, yumurtaların kıvama gelmesini bekleyin. Acı biber, sarımsak, keçi peyniri, dereotu ve kişniş otunu ekleyip, omleti çevirin ve kapağını kapatın. Omleti tavadan alıp sıcak servis yapın, dilerseniz üzerine krema da ilave edebilirsiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 382
favori
like
share
nuri deniz Tarih: 02.05.2010 20:02
Çalışma ve emeğiniz için kutluyorum...