Kaan Tangöze

Son güncelleme: 09.06.2009 00:42
  • Kaan Tangöze - Kaan Tangöze Kimdir - Kaan Tangöze Biyografisi

    R. Kaan Tangöze, müzisyen, grunge/alternatif rock müziği yapan Duman grubunun solisti ve gitaristi. Solaktır. Tam adı Rıza Kaan Tangöze'dir.

    noimage

    5 Eylül 1973'te İstanbul'da doğdu. Aslen MALATYA'LI olan sanatçı Şişli Terakki Lisesi, Bilkent Üniversitesi Otel Yönetimi ve Turizm Bölümü'nü bitirdi. ABD'de University Of Seattle'da ekonomi üzerine yüksek lisans yaptı. Eğitimini sürdürürken liseden sıra arkadaşı olan Yakup Trana ile beraber müzik çalışmalarına da devam etti. Seattle'da yazdığı 'La,la,la,la' isimli bir parçası ABD'de yayınlanan iki toplama albümde yer aldı. Duman kurulmadan önce Ari Barokas ile birlikte Mad Madame isimli grunge/cover yapan bir grupları vardı. Grupta elektro gitar çalar, vokalistlik yapar. Fender stratocaster elektro gitar kullanır.

    Yeşim Salkım'ın Beyhude isimli parçasında vokal yaptı. Kayak, tenis ve futbolla ilgilenir. kendisi Fenerbahçe'lidir. Led Zeppelin, Orhan Gencebay dinlediğini belirtmiştir.Kendisine amerikan Guns And Roses grubunu örnek almıştır. (Bir yurt içi konserinde belirtmiştir.) Ayrıca BlueJean adlı derginin Ağustos 2008 sayısında "Avrupa'nın En Ateşli 25 Erkeği" sıralamasında 1. sırada yer almaktadır..

    Marlbora marka sigara kullanır ve portakallı votkayı sever. Ocak 2006'da, Duman grubundan Batuhan Mutlugil ve Yakup Trana'yla beraber, Karanlıkta ve Tam Olsun'adlı iki parçanın yer aldığı Kanlıkta isimli bir solo çalışma yaptı. Vokalistliğini yaptığı Duman grubunun şimdiye kadar 6 stüdyo albümü ve 2 konser albümü vardır. Ayrıca 2004 yılında Avrupa'da yapılan solo yarışmasında 2.lik başarısı göstermiştir. 2009 Yılında Duman 1 - 2 adı altında 2 albüm çıkartmıştır.

    Albümün ilk konserini 5 Nisan 2009 tarihinde Bostancı Gösteri Merkezinde vermiştir. 2007 Türkiye güzeli Selen Soyder tarafından Türkiye'nin en karizmatik erkeği diye değerlendirilmiş ve bir çok kadın dergisi tarafından Türkiye'nin en seksi erkeği seçilmiştir.2006 yılından beri manken Seçkin Piriler ile birliktedir.Ayrıca atletik bir yapısı vardır, nadir bulunan adonis kasına sahiptir.Canlı performansı süpersoniktir.Cover yaptığı parçalar ise tadından yenmez.
#09.06.2009 00:42 0 0 0