YUNAN TARİH KİTAPLARINDA BİZ TÜRKLER

Son güncelleme: 12.11.2022 09:32
  • Yunanistandaki ilkokullarda 3 tarih kitabı okutulmaktadır. Birinci kitap Helenistik dönemi, ikinci kitap Roma ve Bizans dönemini, üçüncü kitapsa yakın tarih adıyla Osmanlı Dönemi ve 1821 Yunan işgali sonrasını ele almaktadır. İlk iki kitapta Haçlı seferleri kapsamında yapılan savaşların Türkler ile Hıristiyanlar arasında yapıldı­ğı belirtilmekte ve Türklerin Hıristiyanları kadın-çocuk ayırımı yapmadan vahşice öldürdü­ğü öne sürülmektedir. Yakın tarihi ele alan ve ilkokul dördüncü sınıftan itibaren okutulan Yakın Tarih adlı kitapta Türkiye aleyhinde bir çok yerde yazılar ve resimler bulunmaktadır. Bu kitapta; Bizansın başkenti Konstantinopolün Türkler tarafından işgal edildi­ği, bu işgalden sonra Yunanlılar için tutsaklığın ve kara günlerin başladı­ğı, Türklerin esir pazarı kurdukları, Anadolunun da Türkler tarafından işgal edilmiş oldu­ğu ve buradaki Hıristiyan halkın köleleştirilip zorla dinlerinin de­ğiştirildi­ği, Anadoluda Hıristiyanların yaşam koşullarının zor oldu­ğu, korku içinde yaşadıkları, İzmirin her şeyinin Yunan olduğu, bazı Rumların Türklerden korkmaları nedeniyle Türk adı taşımalarına rağ­men gizli Hıristiyan oldukları ve gizli Rum adı taşıdıkları, Sümela Manastırının Türkler tarafından tahrip edildi­ği, 1919-1922 Küçük Asya felaketinde (15 Mayıs 1919dan itibaren Yunanlıların Batı Anadoludaki işgalleri kastediliyor.) Yunan varlı­ğının Türkler tarafından yok edildiğ­i, İzmirin yakıldığ­ı, bu sırada binlerce Yunanın Anadoludan ve Pontustan kovuldu­ğu, zulme uğ­ratıldığ­ı, esir edilip öldürüldü­ğü, Kuzey Kıbrısın Türkler tarafından işgal edilmiş olduğ­u, Kıbrısta Rumların Türkler tarafından katledildi­ği, Kıbrıslı Rumların göçmen durumuna düşürüldükleri ve pek çok da kayıp oldu­ğu, Girne ve Magosanın Türkler tarafından enkaz haline getirildiğ­i gibi iftiralar yer almaktadır.

    Ayrıca ilkokullara yönelik hazırlanan yardımcı okuma kitaplarında Türkler aleyhinde yoğun olarak ya­macı, tecavüzcü gibi ifadeler ile resimler yer almaktadır. Bu kitaplar kilise destekli yayınevleri tarafından yayımlanıp satılmaktadır.

    Okullara yönelik kitapların dışında Yunanistanda sözde Ermeni soykırımı ve sözde Pontus soykırımı anıtları bulunmaktadır. Bu amaçla Yunanistanın çeşitli kentlerinde anıtlar mevcuttur.

    Selanikte Pontus Soykırım Anıtı, Ermeni Soykırım Şükran Anıtı, 1922de İzmirde Türkler tarafından öldürüldü­ğü ifade edilen İzmir Başpiskoposunun heykeli (altında milli şehit, İzmir 1922 yazılı), Balkan savaşında Türkler tarafından öldürüldü­ğü öne sürülen 6 papazın büstleri vardır. Atinada, Ermeni Soykırım Anıtı, Pontus Soykırım Anıtı, bütün resmi ve dinsel törenlerin yapıldı­ğı Metropolitan Kilisesinde Türklerin Yunanlı kadınlara yaptıkları sözde işkenceleri ifade eden yağ­lı boya tablo, II. Mahmut tarafından Patrikhane kapısında idam edilen Patrikin ya­lı boya tablosu, Karpenisi iline bağ­lı Arachova köyünde Yunan isyanına katılan bir Yunanın büstü (büstün altında barbar Türklere karşı 1821 yazısı) bulunmaktadır.

    Valos, E­riboz ve Kavala Limanlarında Liman girişlerinde, İpsala sınır kapısına giden Dedea­ğaç-Kipi yolu üzerinde çeşitli noktalarda ise kuzeyden kan damlayan Kıbrıs haritası üzerinde Unutmayacağ­ız yazıları bulunmaktadır.
#24.05.2005 19:49 1 0 0
  • biz neymisiz yaw, kendimden korktum.:)))
#02.06.2005 20:21 0 0 0
  • biz ne kadar barışçı adımlar atarsak atalım adamların dna larına kazınmış bu düşmanlık duyguları yapacak bir şey yok bize taş atana gül atmaya devam edeceğiz
    tarih bizi öyle biliyor çünki
#02.06.2005 22:42 0 0 0
  • adimiz cikmis dokuza inmez sekize...ne yapilsa bos...
#03.06.2005 23:12 0 0 0
  • iyide hükümetlerimiz buna nasıl tepkisiz kalıyor. Özellikle okul kitaplarında bizimle ilgili böyle olumsuz empozelerin varolmasına nasıl duyarsız kalabiliyor...
#04.06.2005 15:53 0 0 0
  • Sadece Yunan şerefsizi değil tüm avrupa aynı.
#05.06.2005 12:28 0 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler Ellerine Emeğine Sağlık
#12.11.2022 09:32 0 0 0