Yeşil püreli somon

Son güncelleme: 18.06.2009 13:57
  • Yeşil püreli somon tarifi - Yeşil püreli somonun yapılışı

    Malzemeler

    * 2 dilim somon
    * 2 çorba kaşığı un
    * 1 adet yumurta
    * Tuz
    * Karabiber
    * Kırmızıbiber Püre için:
    * 2 adet patates
    * 4 çiçek brokoli
    * 1 çorba kaşığı tereyağı
    * Yarım su bardağı süt
    * 2 çorsa kaşığı kaşar peyniril 2 dal maydanoz
    * 1 dal fesleğen
    * Tuz
    * Karabiber

    Yapılışı:

    Patates ve brokoliyi ayrı ayrı haşlayıp, geniş bir kaba alın. Tereyağı ve sütü bir kaba alıp ısıtın. Daha sonra patateslerin bulunduğu kaba ekleyin. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini, maydanoz, fesleğen, tuz ve karabiber ekleyip blenderden geçirin. Yumurtayı çırpıp, tuz ve kırmızıbiber ilave edin. Una da karabiber ve tuz ekleyin. Somon dilimlerini önce una, sonra yumurtaya ve yeniden una bulayıp, sıvıyağda arkalı önlü kızartın. Yeşil püreyle birlikte servis yapın.
#09.06.2009 15:18 0 0 0
  • ellerine saglik
#18.06.2009 13:57 0 0 0