Diyet Etimek Tatlısının yapılışı - Diyet Etimek Tatlısı tarifi - Diyet yemekler

Malzemeler:

1 litre light süt
2 su bardağı esmer şeker
2 yemek kaşığı tam buğday unu
1 paket tuzsuz etimek
2 bardak su
3-4 damla limon suyu

Hazırlanışı:

1.Derin bir tencerede; süt, 1 yemek kaşığı tam buğday unu ve 1 su bardağı esmer şekeri karıştırıyoruz.
2.Muhallebi kıvamına gelene kadar orta ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
3.Tatlının şerbetini hazırlamak için 1 su bardağı esmer şeker ve 2 su bardağı suyu tenceye alıyoruz.
4.Şekerli karışımı 10-15 dakika koyulaşana kadar kaynatıyoruz.
5.Ocaktan almaya yakın limon suyunu ekliyoruz.
6.Tuzsuz etimekleri borcama yerleştirip, üzerine şerbetini döküyoruz.
7. Şerbet çekildikten sonra önceden hazırladığımız muhallebiyi ekliyoruz.
8.Tatlı, oda sıcaklığına geldikten sonra mevsim meyveleriyle süslüyoruz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 413
favori
like
share