Elmalı Merengli Muhallebi tarifi - Elmalı Merengli Muhallebinin yapılışı



Malzemeler:

3 tane orta boy elma
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
ceviz veya fındık

Muhallebi İçin:
1 litre süt
2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker

Mereng için:

1 yumurta akı
1 yemek kaşığı şeker

Yapılışı:

Öncelikle elmalar küp küp doğranır üzerine şeker ilave edilip yumuşayana kadar pişirilir.Tarçın ve ceviz eklenip soğumaya bırakılır.
Muhallebi için; süt ,nişasta ve un bir tencereye konur kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.Ocağın altı kapatılınca şeker eklenir ve mikserle çırpılır.Islatımış kare borcama muhallebinin yarısı dökülür ,araya elmalar serilir üzerine kalan muhallebi dökülür.
Yumurta akı ve şeker kar halina gelinceye kadar mikserle çırpılır.Ilıyan muhallebinin üzerine serilir veya krema pompasına konularak şekilli sıkılır(bir dahaki sefere böyle yapmayı düşünüyorum) ve 180 derecede ısınmış fırının üst tarafında kızarana kadar pişirilir.
3-4 saat dinlendirilip servis yapılır çok hafif ve lezzetli bir tatlı denemenizi tavsiye edrim.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 662
favori
like
share