kakaonun yararı
ABD’nin Harvard Tıp Fakültesi tarafından Panama’da yaşayan ve her biri haftada 40 fincan kakao içen Kuna kabilesi üzerinde yapılan araştırmada, kakaonun içinde bulunan etken maddelerden "epicatechin"in büyük bir hastalık riskini önemli ölçüde azalttığı tespit edildi.

Araştırmayı yürüten Prof Norman Hollenberg, kakaonun içindeki etken madde epicatechin’in Batı’nın en kötü beş hastalığından dördünü ortadan kaldırma potansiyeline sahip olduğunu kaydetti.

Bilim adamları, bulgular üzerine çay, şarap ve çikolatanın da içinde bulunan bu etken madde üzerinde daha fazla inceleme yapmaya karar verdi.

Bilimcilerin tespitine göre, diğer Panama halkından daha uzun yaşayan ve ileriki yaşlarda bunama hastalığına da yakalanmayan Kuna kabilesinin çoğu bireyleri için kakao, doğumdan ölüme kadar tek içtikleri şey.

Hekimler ise, araştırma sonuçlarını ilginç bulduklarına işaret ederken, genler ve diğer yaşam tarzı faktörlerinin de hastalık riski ve yaşam süresi konusunda rol oynadığı, ayrıca kalbi korumak için yüksek miktarda kakao tüketilmesini önermediklerini belirtiyor.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 382
favori
like
share