sağlıklı beslenme
Araştırmacılar elma suları arasında yaptıkları karşılaştırmada süzülmemiş tortusuyla içilen elma suyunun daha çok antioksidan içerdiğini tespit etti.

Antioksidanlar, vücuda zarar veren ve hastalığa neden olan molekülleri nötrleştiriyor.

Üreticiler, tortusu alınmış elma suyunun tüketici için daha cazip olduğunu düşünürken, perakendeciler de süzülmüş elma suyunu uzun raf ömrü için tercih ediyor.

Araştırmanın başında bulunan Polonya'daki Wroclaw Üniversitesi'nden Dr. Jan Oszmianski, "Tortulu elma suları daha çok antioksidan içeriyor" dedi.

En sağlıklı seçim için öneride de bulunan Oszmianski, "Elmayı kabuğu ile tüketmek daha çok antioksidan alma açısından daha iyi" dedi.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 476
favori
like
share