karnibahar yemekleri - karnıbhar tarifleri - karnıbahar nasıl pişirilir



İçindekiler:

Orta boy karnabahar
250 gr kıyma
1 buyuk kuru soğan
3 domates
1 yeşil biber
3 patates
Bir tutam maydanoz
Yarım tatlı kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Karabiber tuz
1 su b.su

Hazırlanışı:

Karnabaharı çiçek çiçek ayırıp iyice yıkadıktan sonra az bir suyla haşlıyoruz.İçine bir miktar sut eklerseniz daha beyaz olmalarını sağlayabilirsiniz.Bir tencereye soğanı doğrayıp sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz ardından kıymayı da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.Rengi döndükten sonra küp küp doğradığımız domatesleri ve biberi de ilave ediyoruz salçasını da koyduktan sonra son olarak maydanozu da ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz.Ocağı kapattıktan sonra tuzunu karabiberi de ekliyoruz.Bir yandan suda süzülen karnabaharları yayvan bir tencereye alıyoruz.Üstünü kıyma harcıyla döseyerek son olarak da dilimlediğimiz patatesleri yerleştiriyoruz.Suyunu da ekleyip kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz.Afiyet olsun:)

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1754
favori
like
share